• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Yoghurt met kaneelappeltjes; maar vier ingrediënten

Heel eenvoudig en daardoor zo bijzonder

0
Yoghurt met kaneelappeltjes

Yoghurt met kaneelappeltjes – dit recept is het bewijs dat je geen ingewikkelde recepten of luxe ingrediënten nodig hebt om iets bijzonders op tafel te zetten. Met maar 4 ingrediënten zet je een echt lekker nagerecht op tafel.

Heel eenvoudig, maar toch heel bijzonder

Het is zo mooi dat je met een paar handelingen van een paar appels en een lekkere boerenyoghurt zo een lekker nagerecht kan maken. Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Vaak zijn de lekkerste gerechten gemaakt met maar een paar eenvoudige ingrediënten. Yoghurt met kaneelappeltjes is daar een heel mooi voorbeeld van. Geen moeilijke of dure ingrediënten. De kwaliteit en de manier waarop de ingrediënten verwerkt worden maakt het tot een luxe ervaring. Dit recept roept nostalgische gevoelens op, en doet denken aan landelijke keukens en zelfgemaakt comfortfood. Maar jij maakt het heel eenvoudig zelf in jouw eigen keuken.

Gebruik echte boerenyoghurt voor de yoghurt met kaneelappeltjes

Kies voor dit gerecht van yoghurt met kaneelappeltjes voor een lekkere boerenyoghurt. In tegenstelling tot de meer bewerkte varianten van yoghurt, wordt boerenyoghurt gemaakt op een traditionele manier, met volle melk en weinig tot geen toevoegingen. Hierdoor krijg je een dikke, romige textuur en een volle intense smaak. Boerenyoghurt is minder bewerkt dan de gangbare yoghurtsoorten. De yoghurt behoudt daarom veel van de oorspronkelijke voedingsstoffen uit melk wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.

Een klein beetje werk, heel veel smaak

Door een gerecht een beetje meer aandacht te geven kun je heel veel meer smaak bereiken. In dit recept voor yoghurt met kaneelappeltjes is dat het snijden en het bakken van de appels. Het zijn, maar even een paar extra handelingen, maar het resultaat is totaal anders dan dat je de appels rauw zou verwerken. Door het bakken worden de appelstukjes heerlijk zacht en zoet met een lichte smaak van kaneel. Een gedeelte van die lekkere zachte gebakken appeltjes roer je door de yoghurt en een gedeelte gaat als compote op de bodem van het glaasje. Op die manier profiteer je maximaal van die heerlijk herfstige smaak van yoghurt met kaneelappeltjes.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Yoghurt met kaneelappeltjes

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml boerenyoghurt
  • 500 gram elstar appels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je yoghurt met kaneelappeltjes:

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en houd een paar schijfjes appel achter voor decoratie.

Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de appeltjes samen met de suiker en de kaneel tot ze net gaar zijn.

Verdeel de appels over een koud bord zodat ze snel afkoelen.

Verdeel ongeveer de helft van de appelstukjes over 4 glazen of kommetjes. Roer de rest door de yoghurt, voeg eventueel naar smaak nog extra suiker toe.

Verdeel de yoghurt over de gebakken appeltjes en decoreer met appelschijfjes en eventueel een snufje kaneel.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.