Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Yoghurt met kaneelappeltjes; maar vier ingrediënten

Heel eenvoudig en daardoor zo bijzonder

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Yoghurt met kaneelappeltjes

Yoghurt met kaneelappeltjes – dit recept is het bewijs dat je geen ingewikkelde recepten of luxe ingrediënten nodig hebt om iets bijzonders op tafel te zetten. Met maar 4 ingrediënten zet je een echt lekker nagerecht op tafel.

Heel eenvoudig, maar toch heel bijzonder

Het is zo mooi dat je met een paar handelingen van een paar appels en een lekkere boerenyoghurt zo een lekker nagerecht kan maken. Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Vaak zijn de lekkerste gerechten gemaakt met maar een paar eenvoudige ingrediënten. Yoghurt met kaneelappeltjes is daar een heel mooi voorbeeld van. Geen moeilijke of dure ingrediënten. De kwaliteit en de manier waarop de ingrediënten verwerkt worden maakt het tot een luxe ervaring. Dit recept roept nostalgische gevoelens op, en doet denken aan landelijke keukens en zelfgemaakt comfortfood. Maar jij maakt het heel eenvoudig zelf in jouw eigen keuken.

Gebruik echte boerenyoghurt voor de yoghurt met kaneelappeltjes

Kies voor dit gerecht van yoghurt met kaneelappeltjes voor een lekkere boerenyoghurt. In tegenstelling tot de meer bewerkte varianten van yoghurt, wordt boerenyoghurt gemaakt op een traditionele manier, met volle melk en weinig tot geen toevoegingen. Hierdoor krijg je een dikke, romige textuur en een volle intense smaak. Boerenyoghurt is minder bewerkt dan de gangbare yoghurtsoorten. De yoghurt behoudt daarom veel van de oorspronkelijke voedingsstoffen uit melk wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.

Een klein beetje werk, heel veel smaak

Door een gerecht een beetje meer aandacht te geven kun je heel veel meer smaak bereiken. In dit recept voor yoghurt met kaneelappeltjes is dat het snijden en het bakken van de appels. Het zijn, maar even een paar extra handelingen, maar het resultaat is totaal anders dan dat je de appels rauw zou verwerken. Door het bakken worden de appelstukjes heerlijk zacht en zoet met een lichte smaak van kaneel. Een gedeelte van die lekkere zachte gebakken appeltjes roer je door de yoghurt en een gedeelte gaat als compote op de bodem van het glaasje. Op die manier profiteer je maximaal van die heerlijk herfstige smaak van yoghurt met kaneelappeltjes.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Yoghurt met kaneelappeltjes

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml boerenyoghurt
  • 500 gram elstar appels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je yoghurt met kaneelappeltjes:

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en houd een paar schijfjes appel achter voor decoratie.

Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de appeltjes samen met de suiker en de kaneel tot ze net gaar zijn.

Verdeel de appels over een koud bord zodat ze snel afkoelen.

Verdeel ongeveer de helft van de appelstukjes over 4 glazen of kommetjes. Roer de rest door de yoghurt, voeg eventueel naar smaak nog extra suiker toe.

Verdeel de yoghurt over de gebakken appeltjes en decoreer met appelschijfjes en eventueel een snufje kaneel.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Reacties 7

  1. Jim Beer says:
    7 maanden geleden

    Niet iedereen mag volle boerenyogurt eten i.v.m. hoog vetgehalte, verder lijkt me om een paar kilo (elstar) appels, niet te lang koken met wat kaneelstokje of kaneelpoeder en paar schepjes suiker, zodat je soort appelcompote overhoud die je eventueel laat afkoelen en dan de toetjes bereidt, koude toetjes lijkt me ook makkelijker en beter zodat je deze voor de grote maaltijd kan maken en in de koelkast gaat bewaren!!! De appelcompote die je overhoud kan je eventueel in delen invriezen of aantal dagen in koelkast vers houden!!! Zodat je bijvoorbeeld na 2 of 3 dagen zo’n lekker dessert weer makkelijk kan serveren

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Dat begrijpen we Jim, het recept is geschreven met boeren yoghurt, kun je of mag je dit niet eten is dat makkelijk zelf aan te passen toch? En de hoeveelheid appels is wat er nodig is voor dit recept, iedereen is vrij om meer te maken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!