Yoghurtijs met blauwe bessen – Puur natuur en boordevol smaak. Als je weet hoe lekker en verantwoordt dit ijs is, ga je het zeker vaker maken. Het fijne van het recept voor dit yoghurtijs met blauwe bessen is ook dat je er heel makkelijk een heerlijk vegan ijsje mee kan maken. En ook dat ijsje is superlekker zonder dat je er kapitalen aan hoeft uit te geven.
Zelf ijs maken zonder ijsmachine
Als je thuis zelf ijs wil maken heb je voor de meeste recepten een ijsmachine nodig. Dankzij dit recept maak je yoghurtijs met blauwe bessen zonder ijsmachine dat heerlijk smeuïg ijs. Wat je wel nodig hebt, is een foodprocessor waarin je de bevroren ingrediënten fijn kunt malen.
De truc om dit yoghurtijs met blauwe bessen te maken zit hem in het invriezen van de ingrediënten in kleine blokjes. Wil je dit ijs maken dan moet je eerst de yoghurt in blokjes invriezen en ook de blauwe bessen invriezen. Dit doe je op zijn laatst een dag voor je het ijs wil gaan maken, het liefst maak je het ijs ook iets eerder zodat je er later mooie bollen van kan scheppen. Niet moeilijk, maar wel even plannen, dit ijs maken is kinderspel.
Ben je een liefhebber van ijs als nagerecht of voor tussendoor? Zorg er dan voor dat je altijd blokjes yoghurt en kleine stukjes fruit in je diepvries hebt liggen.
Dit ijs maken is kinderspel
Yoghurtijs met blauwe bessen van maar drie ingrediënten
Dit yoghurtijs met blauwe bessen is gemaakt met maar drie ingrediënten: yoghurt, fruit en honing. En ben je geen fan van blauwe bessen of wil je liever een mango-ijsje, dan kun je met hetzelfde recept voor yoghurtijs een mango, bananen of aardbeienijsje maken. Zorg altijd voor kleine stukjes bevroren fruit en yoghurt. De stukjes haal je afhankelijk van de omgevingstemperatuur ongeveer een kwartiertje voor je het yoghurtijs met blauwe bessen gaat maken uit de diepvries. De blauwe bessen en de yoghurt zijn dan nog wel bevroren, maar makkelijker om fijn te malen. Dit is ook beter voor de machine.
Dit ijsje is lekker en gezond
Niet zomaar een lekker ijsje
Dat een ijsje erg lekker kan zijn is bekend, maar dat yoghurtijs zelf maken zo makkelijk is wist je misschien nog niet. Dit recept voor yoghurtijs is zo fijn omdat er geen slagroom en kilo’s suiker en vet inzitten, maar wel lekker veel fruit!
Welke yoghurt je gebruikt om dit recept voor yoghurtijs te maken mag je zelf weten. Een volle boeren yoghurt zal een romiger ijs geven dan een magere yoghurt. Gebruik als eerste de yoghurt die je standaard in huis hebt, je kunt dan een volgende keer eventueel kiezen voor een vollere of juist magere yoghurt.
Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren
Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.
Yoghurtijs met blauwe bessen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 ml yoghurt
- 200 gram blauwe bessen
- 1-2 eetlepels honing naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je yoghurtijs met blauwe bessen:
Vries minimaal een dag, maar liever al een paar dagen eerder de yoghurt in blokjes in. Dit kan makkelijk in een ijsblokjes vorm. Vries ook de blauwe bessen los in zodat het geen klomp ijs is.
Dit recept is voor een standaard foodprocessor, met onderin een mes en een inhoud van minimaal 1 liter, heb je een kleinere variant maak dan ook kleinere porties. De verhouding is 2 delen yoghurt en 1 deel fruit en een beetje honing of andere zoetstof naar smaak. Je kunt de porties steeds invriezen bij de rest van het ijs.
Haal de benodigde blokjes yoghurt en fruit uit de vriezer en laat ze in ongeveer een kwartiertje een beetje zachter worden.
Doe de blokjes in de foodprocessor en draai er een glad en smeuïg ijs van.
Doe het ijs in een diepvriesbakje en plaats dit terug in de diepvries om een beetje steviger te laten worden. Of begin met snoepen als de trek te groot is.
Schep mooie bollen van het yoghurtijs met blauwe bessen en geniet van die heerlijke gezonde verkoeling.
Tafel lekker !!