• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

door
in Nagerecht
0
1
Zoete ravioli

Zoete ravioli met noten en abrikozen – Ravioli is een eeuwenoud Italiaans gerecht dat we allemaal vast wel kennen en toch zeker wel eens gegeten hebben. Een verrassende nieuwkomer op het gebied van ravioli is de zoete ravioli.

Ravioli als dessert

Zoete ravioli wordt voornamelijk gegeten als dessert. De naam ravioli dankt dit dessert aan het feit dat het twee lapjes deeg zijn met daartussen een vulling, net als de alom bekende ravioli. Toch wordt een zoete ravioli doorgaans niet van een pastadeeg gemaakt en wordt deze meestal gebakken in de oven of gefrituurd en dus niet zoals de traditionele ravioli gekookt in water. De vulling bestaat vaak uit diverse lekkernijen zoals chocolade, marmelade, bessen, noten en mascarpone. In onderstaande receptuur vind je een zoete ravioli als dessert met een vulling van gedroogde abrikozen en gemengde noten, geserveerd in een warme vanillesaus.

Een zoete ravioli wordt doorgaans niet met pastadeeg gemaakt

Zoete ravioli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 theelepel baking soda
  • 150 milliliter (plantaardige) olie
  • 100 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 450 gram bloem
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram gemengde noten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 80 gram honing

Bereidingswijze van dit recept

Zoete ravioli maak je zo:

Meng in een kom de baking soda, de olie, de karnemelk, het ei, de suiker en de bloem. Roer dit met een garde tot een kruimelig geheel en kneed daarna met de handen tot vast deeg. Maak een deegbal en pak deze in een stukje huishoudfolie en laat een uurtje rusten.

Hak, voor de vulling, de noten en de gedroogde abrikozen (zeer) fijn. Doe de honing met 100 milliliters water en de vanillesuiker in een pannetje. Breng dit op een laag vuur, al roerend, aan de kook en laat dit zachtjes 8 minuten doorkoken. Neem van het vuur, roer de fijngehakte noten en abrikozen erdoor en laat helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de deegbal in twee gelijke helften. Rol één helft op een licht bebloemd werkblad zeer dun uit. Schep op het deeg hoopjes van het notenmengsel. Rol de tweede helft van het deeg ook op een bebloemd werkblad dun uit en leg dit over het andere deeg. Druk rondom de vulling goed aan. Neem een uitsteker en steek rondom de vulling uit. Dit kan met een (ronde) koekjessteker of met een originele ravioli uitsteker. Leg de zoete ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid de vanillesaus, schep deze in een bord en leg hierin 2 ravioli’s. Bestrooi de zoete ravioli eventueel met wat poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: ZuidvruchtenZuidvruchten - Gedroogde abrikozen
DeelPin10VerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!