• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Zelfgemaakt is lekkerder en goedkoper

0
Broodje gekookt ei

Broodje gekookt ei – Een broodje gekookt ei? Ja, zeker! Dat is toch een kwestie van een eitje koken en op een broodje leggen? Dat klopt ook. En toch word je hier lastigvallen met een recept voor een broodje ei. Waarom? Omdat mensen massaal naar de horeca gaan voor een duur broodje, terwijl een broodje gekookt ei echt zo gemaakt is en je daar veel minder voor betaalt. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je kunt het bijna geen recept noemen.

De bezorgscooter of de handjes uit de mouwen?

Er zijn natuurlijk van die momenten dat je echt geen mogelijkheid hebt om een broodje ei te maken en dat je veel wilt betalen voor een broodje ei. Veel is dan € 4,95 voor een simpel broodje gekookt ei. Voor dat bedrag zet je bijna de lunch voor een heel gezin op tafel. Als je het dan ook nog laat bezorgen moet de bezorger ook betaald worden. Dan gaat er een (vaak luxe) verpakking omheen en jij hebt een broodje ei. Iedereen moet dat natuurlijk zelf weten. Maar besef toch even dat je dat, met wat eieren, sla, tomaat, komkommer en natuurlijk een broodje, heel makkelijk zelf kunt. En dat je dan ook een nog een veel lekkerder broodje hebt. Kijk hieronder voor het recept.

Zelf een lekkerder broodje gekookt ei maken

Het broodje

Een broodje gekookt ei kun je natuurlijk heel makkelijk zelf maken. Daar heb je misschien geen recept bij nodig. Toch kun je misschien nog wat tips gebruiken die je kunnen inspireren. Begin eens met de basis, Kies een lekker broodje. Ga voor een knapperig stokbrood, of een lekkere pistolet of kies voor een zacht puntje of bolletje. Op die laatste gaat dan wel minder vulling. Maar er is ook helemaal niets mis mee om een “gewone” goede boterham te pakken.

De vitamientjes

Als je dan toch aan de slag gaat leg je niet alleen een ei op dat broodje. Je kunt er natuurlijk makkelijk een extra lekker broodje van maken door er wat sla, tomaat en komkommer op te leggen. Zorg voor verse sla, een verse komkommer, en een rijpe tomaat. Een rijpe tomaat heeft echt meer smaak en daarmee maak je dus echt een beter broodje gekookt ei.

Het ei

Ga je dan ook nog over dat gekookte ei beginnen? Ja, zeker! Want een ei kun je hard of zacht koken. Voor sommigen is dat al een kunst, dus hebben krijg je tips voor het perfecte eitje. Maar er is meer. De boter! Die kun je vervangen door een eiersalade. Je bent toch al met dat ei bezig. En zo maak je er van een broodje gekookt ei een absolute topper. Dus, eiersalade, sla, tomaat, komkommer en een gekookt ei voor op de sla.

Een broodje gekookt ei wordt een topper als je de boter vervangt door een eiersalade

Stop een beetje liefde in dat broodje gekookt ei

Goed, een broodje ei maken kan iedereen, maar er echt iets lekkers van maken vraagt om net even wat extra inspiratie. Het recept? Stop er een beetje liefde in en je hebt een heerlijke lunch. Met maar een paar ingrediënten zet je iets lekkers neer en die ingrediënten zouden eigenlijk al standaard in je koelkast moeten liggen. Lekker vers, lekker anders, lekker makkelijk, lekker van jou zelf en dat betekent een lekkere lunch!

Broodjes ei

Broodjes ei in verschillende variaties

Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.

Broodje gekookt ei

Porties: 3 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 6 eieren
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1/2 krop bladsla
  • 3 theelepels grove mosterd
  • 4 takjes peterselie
  • plakjes komkommer
  • plakjes tomaat
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje gekookt ei:

Begin met het koken van de eieren. Breng een pan water met eieren aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur laag en kook je de eieren 8 minuten. Haal de eieren uit het hete water en laat ze schrikken in een bak met ijskoud water. Laat ze in het koude water afkoelen, ververs dit eventueel nog een keer.

Was 9 mooie blaadjes sla en laat ze uitlekken. Snijd een paar plakjes komkommer en tomaat naar wens. Hak de peterselie fijn. Pel de eieren.

Leg 3 van de gepelde eieren apart. Snijd de andere 3 eieren in stukjes. Dit meng je met de mosterd, zout en peper en de mayonaise. Roer er de gehakte peterselie bij, maar houdt een klein beetje apart voor decoratie.

Snijd het stokbrood in 3 stukken en snijd de stukken open maar laat ze aan elkaar zitten. Dit is makkelijker met beleggen, maar ook met eten.

Verdeel de eiersalade over de 3 broodjes en smeer het uit over de boven en de onderkant. Leg 3 blaadjes sla op de onderkant. Snijd de overige eieren in plakjes en leg die op de sla. Bestrooi met zout en peper en een beetje peterselie.

Serveer de plakken komkommer en tomaat bij het broodje. Wil je het broodje gekookt ei meenemen? Leg de tomaat en komkommer dan op het broodje en verpak het broodje dan strak in een stuk bakpapier.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.