Broodje roerei – Ontbijt jij ook wel eens thuis met een broodje roerei? Of doe je dat alleen als je op vakantie bent en de kok het voor je regelt? Het recept voor een broodje roerei is zo simpel en zo lekker dat je dit echt vaker zou moeten eten. Een gebrek aan tijd is geen excuus, want je hebt het recept in een mum van tijd gemaakt. Ook als je net uit je bed komt!
Het perfecte roerei
Het is niet moeilijk om een roerei te maken, maar je moet wel op een aantal dingen letten om een echt lekker roerei te maken. Doe wat melk of room bij de eieren als je ze gaat kloppen. Water is ook goed in plaats van de melk of de room. Maar het grote geheim van het recept is dat je een roerei niet te lang moet bakken. Het eiwit mag niet helemaal gestold zijn en moet nog een beetje glanzen. Als je een roerei te lang bakt krijg je droge stukjes ei die niet echt lekker meer zijn en van het broodje vallen.
Eieren zijn niet alleen lekker bij het ontbijt
Eieren zijn niet alleen lekker als ontbijt, maar ook een goede lunch of zelfs een volwaardig avondmaal. Het hangt ervan af hoe je het geserveerd. Een simpel broodje roerei is genoeg voor een ontbijt, je hoeft er niet veel meer bij te doen. Als je dit broodje bij de lunch neemt, is een beetje ham, kaas of spek er wel lekker bij. Maar ook na een drukke dag kan een broodje roerei een uitkomst zijn. Dankzij een paar extra toevoegingen aan het recept heb je in heel weinig tijd een heerlijke volwaardige maaltijd.
Broodjes roerei; kies je eigen favoriete recept
- Kies een lekker hard of zacht broodje, of neem gesneden brood. Bruin of volkoren brood is een verstandige keuze. Omdat er bruinbrood meer vezels zitten blijf je langer verzadigd.
- Gebruik extra vulling in het roerei zoals stukjes ham, kaas, tomaat, paprika of champignons.
- Gebruik extra beleg op het broodje, zoals ham, kaas of spek.
- Voeg lekker veel verse groente toe zoals slablaadjes, komkommerschijfjes, tomaat, radijs of avocado.
Zet vaker een broodje roerei op tafel
Onze conclusie is: Een broodje roerei is lekker op ieder moment van de dag. Het is goedkoop, lekker en snel klaar en het houdt je lang verzadigd zodat je minder snel trek hebt in andere dingen.
Broodjes ei in verschillende variaties
Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.
Broodje roerei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 eieren
- 250 ml room of melk
- 50 gram boter
- zout en peper
- 50 gram kaas, in blokjes
- 1 tomaat
- een paar blaadjes sla
- 4 broodjes naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje roerei:
Klop de eieren los met de room en 50 ml water en een beetje zout en peper naar smaak.
Snijd de broodjes open en beleg ze met een blaadje sla.
Snijd de tomaat doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit een koekenpan en smelt daarin de boter, laat de boter niet bruin worden! Giet het eimengsel in de pan en laat het lichtjes stollen.
Zodra het ei begint te stollen, veeg je het met een siliconen spatel los van de bodem en roer je het door elkaar.
Voeg de tomaat en de kaas toe en roer nog af en toe totdat vrijwel alle ei gestold is, maar nog niet is droog gebakken, er moet nog glans op zitten. Schep het roerei uit de pan en verdeel het over de broodjes.
Serveer de broodjes roerei direct.
Tafel lekker !!