Croissants met gele room en aardbeien – Een echte verwennerij voor bij een luxe ontbijt, lunch of bij de koffie.
Croissants met gele room en aardbeien
Als je liefhebber bent van aardbeien en croissants moet je de croissants met gele room en aardbeien echt eens maken. Je kunt croissants gebakken kopen of je gebruikt een blikje croissantdeeg als je zelf wilt bakken, maar niet heel veel tijd hebt. Heb je wel tijd en zin in een beetje ontspannen inspanning maak dan het croissantdeeg ook zelf. Het is even werk en het zal zeker in het begin niet helemaal perfect gaan, maar hè, die liefde die jij erin stopt dat proef je echt wel!
De enige echte gele room
Gele room, of vanillepudding het is maar net hoe je het noemt, is heerlijk om een croissant mee te vullen. De gele room wordt gemaakt met volle melk, eidooiers en vanille en heeft een heerlijke volle smaak. Dat is heel wat anders dan de gele room van poeder die je alleen maar hoeft te kloppen. In ons artikel over vanillepudding lees je er meer over. Houd er wel rekening meer dat de gele room een uur in de koelkast moet staan om goed koud te worden. Je kunt de gele room ook al een dag eerder koken en in de koelkast bewaren. Als je de croissants dan gaat vullen met gele room en aardbeien ben je lekker snel klaar.
Sierlijke kleine aardbeien
Normaal gesproken kiezen we graag lekkere dikke aardbeien, maar voor croissants met gele room en aardbeien kiezen we bewust voor de kleintjes. Dat heeft praktische voordelen. Als we grote aardbeien zouden gebruiken blijft de croissant niet staan door het gewicht van de aardbeien of de aardbeien glijden er vanaf. Heb je geen kleine aardbeien? Snijd de grote aardbeien dan in kwarten. Behalve dat het praktischer is, zien de kleine aardbeien op een gevuld croissantje er ook leuker uit. Want zeg nu zelf, vijf sierlijke halve kleine aardbeitjes ziet er toch veel leuker uit dan twee of drie van die grote.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Croissants met gele room en aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 croissants
- 500 ml volle melk
- 70 gram suiker
- 35 gram maizena
- 2 eidooiers
- een snufje zout
- 20 kleine aardbeien
- poedersuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je croissants met gele room en aardbeien:
Maak eerst de gele room:
Meng de suiker met de maizena en een snufje zout en voeg hier 1/4 van de koude melk aan toe. Voeg er de eidooiers aan toe en roer tot een glad papje. Verwarm de melk en giet er al roerend de helft van bij het papje. Giet alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook, zet het vuur laag. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen en laat een minuutje doorkoken. Giet in een kom en laat afgedekt volledig afkoelen.
Roer de gele room kort glad met een spatel, roer niet te lang om slap worden te voorkomen. Doe de pudding in een spuitzak of in een stevig diepvrieszakje en leg koel weg.
Het vullen van de croissants:
Snijd een wig uit de bovenkant van de croissants door links en rechts van het midden schuin naar onderen te snijden, naar het midden van de croissant. Je hebt nu een driehoek uit de croissant gesneden. Wat je eruit snijdt, wordt voor dit recept niet meer gebruikt, dat kun je dus lekker alvast opsnoepen.
Knip een puntje van de spuitzak en spuit van achter naar voren bolletjes gele room in het uitgesneden gedeelte. Snijd de aardbeien doormidden en steek ze in de gele room. Bestrooi met poedersuiker en serveer de croissants met gele room en aardbeien als ontbijt, bij de lunch of bij de koffie.
Tafel lekker !!