Cruffin met hazelnootpasta – Een heerlijk luchtige croissant in de vorm van een muffin, met een spiraal van hazelnootpasta.
Croissants vermomd als muffin
Als je bezoek krijgt, wordt er vaak voor iets lekkers bij de koffie of thee gezorgd. Dit kan voor de lunch zijn, maar ook op ieder ander tijdstip van de dag. Je kunt naar de winkel gaan en daar iets lekkers halen, maar je kunt in diezelfde winkel ook een rol croissantdeeg en een pot hazelnootpasta kopen en er thuis snel de heerlijkste cruffins mee bakken. Het is toch hartstikke leuk als je je bezoek iets lekkers voor kunt zetten dat je zelf gemaakt hebt? Je hoeft er niet bij te zeggen hoe makkelijk het was. Die cruffins doen het overigens ook uitstekend op de ontbijttafel.
Cruffins met hazelnootpasta zelf maken; ook jij kunt dat!
Cruffins zijn namelijk gemaakt van opgerold croissantdeeg met een vulling en echt niet moeilijk om te maken. Vooral lauwwarm zijn de cruffins erg lekker, echt in iedere hap proef je de smaak van de romige hazelnootpasta.
Voor cruffins heb je dus croissantdeeg nodig. Dit kun je zelf maken, maar er is wel wat tijd en oefening voor nodig. Een andere en snellere manier om de cruffins met hazelnootpasta te maken is een blik of een rol croissantdeeg uit de koeling. Met dit koelverse deeg maak je makkelijk en snel de lekkerste cruffins.
Rollen, smeren, bakken en genieten maar
Nadat je het deeg uitgerold hebt, is het nog maar een kwestie van besmeren met een heerlijke hazelnootpasta. Dan rol je de bestreken lapjes op tot een rolletje dat precies in de holtes van een muffinvorm past. Even mooi de hoogte in laten rijzen en bakken maar.
Cruffins met hazelnootpasta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 recept croissantdeeg of een rol uit het koelvak
- 150 gram hazelnootpasta
- boter om de vorm te smeren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je cruffins met hazelnootpasta:
Besmeer 6 holtes van een muffinvorm royaal met boter.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 25×30 cm, en ongeveer een halve centimeter dik. Snijd nu 6 repen van 5 cm breed die ongeveer 25 cm lang zijn.
Bestrijk de repen voorzichtig voor 2/3 deel met hazelnootpasta die je goed losgeroerd hebt. Is de pasta te stevig, zet de pot dan even in een kommetje met warm water, dan wordt de pasta zachter. Rol de repen deeg op en vouw het laatste stukje zonder de pasta onder het rolletje. Dit doe je zodat de pasta tijdens het bakken niet uit het broodje loopt. Zet de cruffins met de dichte kant naar onderen in een gesmeerde holte en maak zo ook de rest van de cruffins.
Laat het deeg een half uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de cruffins met hazelnootpasta in ongeveer 15 tot 20 minuten bruin en gaar.
Laat de cruffins 5 minuten in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Vers uit de oven en warm geserveerd zijn de cruffins met hazelnootpasta het allerlekkerst.
Tafel lekker !!