• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Cruffins met hazelnootpasta

Het recept voor de lekkerste croissants met hazelnootpasta

Connie Derks door Connie Derks
in Ontbijt
0
cruffin met hazelnootpasta

Cruffin met hazelnootpasta – Een heerlijk luchtige croissant in de vorm van een muffin, met een spiraal van hazelnootpasta.

Croissants vermomd als muffin

Als je bezoek krijgt, wordt er vaak voor iets lekkers bij de koffie of thee gezorgd. Dit kan voor de lunch zijn, maar ook op ieder ander tijdstip van de dag. Je kunt naar de winkel gaan en daar iets lekkers halen, maar je kunt in diezelfde winkel ook een rol croissantdeeg en een pot hazelnootpasta kopen en er thuis snel de heerlijkste cruffins mee bakken. Het is toch hartstikke leuk als je je bezoek iets lekkers voor kunt zetten dat je zelf gemaakt hebt? Je hoeft er niet bij te zeggen hoe makkelijk het was. Die cruffins doen het overigens ook uitstekend op de ontbijttafel.

Cruffins met hazelnootpasta zelf maken; ook jij kunt dat!

Cruffins zijn namelijk gemaakt van opgerold croissantdeeg met een vulling en echt niet moeilijk om te maken. Vooral lauwwarm zijn de cruffins erg lekker, echt in iedere hap proef je de smaak van de romige hazelnootpasta.

Voor cruffins heb je dus croissantdeeg nodig. Dit kun je zelf maken, maar er is wel wat tijd en oefening voor nodig. Een andere en snellere manier om de cruffins met hazelnootpasta te maken is een blik of een rol croissantdeeg uit de koeling. Met dit koelverse deeg maak je makkelijk en snel de lekkerste cruffins.

Rollen, smeren, bakken en genieten maar

Nadat je het deeg uitgerold hebt, is het nog maar een kwestie van besmeren met een heerlijke hazelnootpasta. Dan rol je de bestreken lapjes op tot een rolletje dat precies in de holtes van een muffinvorm past. Even mooi de hoogte in laten rijzen en bakken maar.

cruffin met hazelnoorpasta maken

Cruffins met hazelnootpasta

Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 recept croissantdeeg of een rol uit het koelvak
  • 150 gram hazelnootpasta
  • boter om de vorm te smeren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cruffins met hazelnootpasta:

Besmeer 6 holtes van een muffinvorm royaal met boter.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 25×30 cm, en ongeveer een halve centimeter dik. Snijd nu 6 repen van 5 cm breed die ongeveer 25 cm lang zijn.

Bestrijk de repen voorzichtig voor 2/3 deel met hazelnootpasta die je goed losgeroerd hebt. Is de pasta te stevig, zet de pot dan even in een kommetje met warm water, dan wordt de pasta zachter. Rol de repen deeg op en vouw het laatste stukje zonder de pasta onder het rolletje. Dit doe je zodat de pasta tijdens het bakken niet uit het broodje loopt. Zet de cruffins met de dichte kant naar onderen in een gesmeerde holte en maak zo ook de rest van de cruffins.

Laat het deeg een half uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de cruffins met hazelnootpasta in ongeveer 15 tot 20 minuten bruin en gaar.

Laat de cruffins 5 minuten in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Vers uit de oven en warm geserveerd zijn de cruffins met hazelnootpasta het allerlekkerst.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt

Groentespread van zoete aardappel en paprika (Vegan)

wentelteefjes met karnemelk
Ontbijt

Wentelteefjes met karnemelk; Kinderen zijn hier dol op!

kwark vers fruit ontbijt
Ontbijt

Kwark met vers fruit als ontbijt

wentelteefjes van banaan
Ontbijt

Wentelteefjes van banaan

Huevos a la Flamenca
Ontbijt

Huevos à la Flamenca

Aardappelkoekjes
Ontbijt

Slechts 3 ingrediënten! Aardappelkoekjes (Hash Browns)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief