Havermout met appel, noten en specerijen – Havermoutpap klinkt erg saai, maar valt heel goed op te leuken, zowel qua smaak als uiterlijk. Deze heerlijk verwarmende variant op havermoutpap is gemaakt met verse gember, kaneel en gepureerde banaan. Als topping zijn er verse gemengde noten en appel gebruikt. Vers fruit speelt dus een belangrijke rol als je een ontbijt met havermout op tafel zet.
Ontbijten met vers fruit
Je kent het vast wel, je gaat naar je werk, je eet een snelle boterham en je propt nog even snel een appeltje in je tas. Waarom niet even lekker de tijd nemen voor jezelf? Neem heel even de tijd om deze havermout met appel, noten en specerijen te maken en geniet van een heerlijk ontbijt. Jouw humeur knapt er van op en je komt straks fluitend op je werk aan.
Met deze havermout werk je een halve appel en een banaan naar binnen en ook nog 35 gram vers noten. Zo’n ontbijtje levert je dan ook heel veel energie die je de rest van de dag nodig hebt. En zeg nou zelf, het ziet er toch heerlijk uit?
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Havermout met appel, noten en specerijen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 dl gezoete plantaardige melk, ik gebruikte sojamelk
- 45 g havermout
- 2 cm gember
- 2 tl kaneel
- 1 banaan
- 1/2 Kanzi-appel met schil
- 35 g gemengde verse noten
- kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je havermout met appel, noten en specerijen:
Rasp de gember. Breng samen met de melk en havermout en kaneel aan de kook. Intussen snijd je voor de topping de halve appel in stukjes en prak je de banaan vast in een kommetje.
Roer, wanneer de pap dik is, van het vuur af de geprakte banaan erdoor (zo blijven de vitamines bewaard)
Doe de pap over in een kom, garneer met de appel, de noten en wat kaneel.
Serveer de havermout met appel, noten en specerijen direct en geniet van een heerlijk verwarmend ontbijt.
Tafel lekker !!