Havermout pancakes – Pannenkoeken kent iedereen wel, maar wat is het verschil tussen een pannenkoek en een pancake? Pancakes komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn kleiner en dikker dan gewone pannenkoeken. Ook zijn pancakes luchtiger door het gebruik van eieren, bakpoeder en karnemelk in het recept.
Voedzaam door de havermout
Deze havermout pancakes zijn behalve kleiner, dikker en luchtiger ook een stuk gezonder. Doordat het beslag grotendeels bestaat uit havermout in plaats van gewone bloem of meel, zijn de pancakes een stuk voedzamer en gezonder dan de gewone pancakes. Een extra goede reden om deze gezonde pancakes te maken.
Combineer met vers fruit
Wat je vervolgens op of bij de havermout pancakes eet bepaald of ze ook echt gezond blijven. Je kunt de pancakes als ontbijt eten met stroop, honing of suiker. Dit is uiteraard een iets minder gezonde optie. Je kunt deze pancakes ook eten met zelfgemaakte hangop en vers seizoensfruit. Een heerlijk én uitgebreid gezond ontbijt. Je kunt deze havermout pancakes ook goed als dessert serveren. Zorg dan wel dat je ze een stuk kleiner maakt en dat je van alles iets minder serveert.
Havermout pancakes kun je gerust een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Al zijn ze warm natuurlijk het allerlekkerst!
Havermout pancakes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram havermout
- 50 gram bloem
- 6 eieren
- 300 ml karnemelk
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je havermout pancakes:
Maal de havermout in de blender of keukenmachine tot havermeel. Splits de eieren en vang het eiwit en het eigeel op in aparte kommen. Voeg de karnemelk toe aan het eigeel en klop met de mixer kort door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje het gemalen havermeel, de bloem en het bakpoeder toe. Voeg daarna het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Klop in de andere kom de eiwitten tot ze glanzend en stijf zijn. Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag voor havermout pancakes.
Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Wacht tot de olie heet is en schep met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Wacht tot de onderkant van de pancakes mooi bruin is en draai ze dan met een spatel om. Als beide kanten mooi bruin kleuren zijn de havermout pancakes klaar.
Herhaal dit tot het beslag voor de op is.
Tafel lekker !!