• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Huevos à la Flamenca

Groenteschotel met eieren, uit de oven

Redactie door Redactie
in Ontbijt
1
Huevos a la Flamenca

Huevos à la Flamenca – In Spanje is dit een schotel die een belangrijk onderdeel van de culinaire cultuur is en het wordt daar gezien als een authentiek en traditioneel gerecht. Het is dus een echte Spaanse klassieker, een ovenschotel, bestaande uit gebakken eieren, groenten, kruiden en specerijen. Huevos à la Flamenca is een populair ontbijtgerecht, maar het doet het ook heel goed als lunch of diner. Het gerecht staat dan ook in veel restaurants en cafés op de kaart. Houd jij van een stevig ontbijtje? Met dit recept maak je zelf Huevos à la Flamenca.

Het juiste recept

Het juiste recept voor Huevos à la Flamenca bestaat niet. Het gerecht heeft geen vast recept. Wat er wel altijd in zit zijn de eieren, (huevos betekent eieren in het Spaans) en heel vaak gebakken tomaten. Vaak worden er dan verschillende soorten groenten aan toegevoegd, en ook aardappels zijn een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt. Daarnaast kun je ook chorizo en een Spaanse droge ham als serranoham tegenkomen. Dit is dus bij uitstek een gerecht waarmee je op een lekkere manier restjes groente en vleeswaren kunt verwerken.

Variëren met Huevos à la Flamenca

Je kunt voor het klaarmaken van het gerecht natuurlijk prima een restje aardappels in blokjes snijden. In plaats van sperziebonen kun je ook doperwten of kikkererwten gebruiken. Ook een groente als broccoli past er heel goed in.

Je kunt een en ander voorbereiden. Maak Huevos à la Flamenca dan zover af, dat je op het moment dat je het in de oven gaat zetten alleen nog de eieren in de schaal hoeft te breken. Bewaar de schaal dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Eet je liever geen vlees? Laat de chorizo en de ham dan weg. Bak de uien, de knoflook, de tomaten en de paprika dan in een scheutje olijfolie in plaats van het vet van de chorizo dat je anders zou gebruiken. Verder houd je het recept aan. Voeg eventueel wat kikkererwten toe aan de Huevos á la Flamenca.

Tomaten

Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Huevos a la Flamenca

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 125 gram chorizo, in kleine plakjes of stukjes
  • 100 gram serranoham, in plakjes
  • 400 gram tomaten, in kleine stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 2 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Huevos à la Flamenca:

Kook de aardappelblokjes gaar in water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

Kook de sperziebonen ook in wat water met zout beetgaar.

Doe de aardappels en de sperziebonen over in een grote vuurvaste schaal, waarin je de Huevos à la Flamenca straks gaat bakken.

Verhit een koekenpan. Bak hierin op een laag vuurtje de chorizo zachtjes uit. Schep de worst na het bakken bij de aardappels en de bonen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de uien samen met de knoflook lichtbruin in het vet van de chorizo. Doe de paprika erbij en bak die ook even mee. Voeg vervolgens de tomaten toe. Kruid het geheel met het gerookte paprikapoeder en de oregano. Voeg ook wat zout en peper toe. Als de tomaten zacht zijn schep je het mengsel door de aardappels en de sperziebonen.

Schik de plakjes ham tussen de groenten. Breek vervolgens 6 eieren in de schaal. Zet de schaal 10 à 15 minuten in de oven om de eieren te laten stollen.

Serveer de Huevos à la Flamenca direct. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

pruimenjam maken
Jam en chutney

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

Roerei met zalm
Ontbijt

Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

Roerei met tomaten
Ontbijt

Een makkelijk roerei met tomaten voor ontbijt of lunch

Croissants met gele room en aardbeien
Ontbijt

Croissants met gele room en aardbeien; feest bij het ontbijt

Jam met minder suiker
Ontbijt

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!