Kersen kwark – Als je de kwark proeft en weet hoe simpel het is, ga je vanaf nu in het kersenseizoen je kersen kwark zelf maken. Serveer die kersen kwark bij een ontbijt, als tussendoortje, maar zeker ook als nagerecht.
Zwarte kersen
Kersen heb je in heel veel soorten, zoete, zure, rode of zwarte kersen. Voor de kersen kwark neem je van die heerlijke donkere zwarte kersen. Nou ja, ze noemen ze zwarte kersen, maar ze zijn diep rood. Die kersen zijn bijzonder sappig en lekker zoet. Ideaal fruit dus om te verwerken in de kwark of yoghurt omdat je door het zoete sap minder suiker kunt gebruiken. Kersen hebben een pit, dit weet je en als je verse kersen eet, houd je daar rekening mee. Maak je een schaal met kersen kwark of yoghurt, haal de pitten er dan uit. Want met het eten van een heerlijke kom zuivel met kersen denk je er niet direct aan dat er ook pitten in kunnen zitten. Je wil niet dat iemand zijn tanden breekt of zich verslikt in die pitten.
Een prachtige gekleurde kwark
De kleur van je eten is misschien wel belangrijker als je denkt. Onbewust wordt er vaak voor roze voedsel gekozen. De kleur roze is erg verleidelijk, in ons onderbewustzijn wordt roze gezien als zoet, en zoet wordt gezien als lekker.
De mooie verse zwarte kersen hebben een dieprood sap. Omdat je de pitten uit de kersen haalt om er een kersen kwark van te maken komt er van dit heerlijke dieprode sap vrij. Door dit sap te mengen samen met de gesneden kersen en de kwark en even te laten staan zal de kwark mooi roze verkleuren. Je hebt er helemaal geen kleurstof voor nodig, de natuur doet zijn werk. Door het even in laten werken van de gesneden kersen, krijg je niet alleen een prachtige kleur kwark, ook de smaak zal beter tot zijn recht komen.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler
Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.
Kersen kwark
Print receptIngrediënten voor dit recept
- sap van 1 citroen
- 500 gram kwark
- suiker of honing naar wens
- 250 gram kersen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kersen kwark:
Was de kersen verwijder de pit en snij ze in stukjes. Doe dit boven het kommetje waar je het citroensap in gedaan hebt. De stukjes hoeven niet mooi gelijk van vorm te zijn. Houd een paar kersen over voor garnering.
Meng suiker of honing naar smaak met het sap en de kersen. Roer er de kwark doorheen en zet minimaal 15 minuten koel weg. Roer nogmaals door en proef. Zoet eventueel een beetje bij. Verdeel de kersen kwark over schaaltjes en leg er een paar kersen ter decoratie op.
Tafel lekker !!