• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Mini omeletjes uit een cupcakevorm in diverse smaken

1
Mini omeletjes in diverse smaken

Mini omeletjes – Een eitje bij het ontbijt of de brunch wordt meestal wel door groot en klein gewaardeerd. Erg leuk om eens te variëren zijn kleine omeletjes die je bakt in een muffin bakvorm. Zo heb je in een handomdraai verschillende omeletjes en zo is er voor iedereen wel iets wat hij of zij lekker vindt. En niet onbelangrijk het staat ook nog eens gezellig en lekker op je ontbijt of brunch tafel. Ook is het erg leuk om met je kinderen te doen die vinden het vaak geweldig om te mogen helpen in de keuken. Niet alle kinderen zullen zelf hun groenten en vlees kunnen of mogen snijden maar de vulling uitkiezen en in het vormpje doen kunnen zelfs de allerkleinste. Ik geef hier een paar suggesties, maar je kan er eigenlijk bijna alles in verwerken wat je zelf lekker vindt. Let er alleen op dat het niet te zwaar wordt en dat je de ingrediënten die neiging tot plakken hebben niet onderaan in de vorm legt.

Omeletjes in cupcakevorm (1)

Mini omeletjes uit een cupcakevorm

Omeletjes in cupcakevorm (2)voor de basis:

  • 8 eieren
  • 75 ml slagroom
  • peper / zout
  • roomboter

voor de vulling:

  • gerookte kip – prei – taugé
  • geitenkaas – rucola – pijnboompitjes
  • gebakken bacon – tomaat – geraspte kaas

Neem voor de vulling van 4 cupcakes steeds ongeveer 50 gram van ieder en snijd dit in kleine stukjes maar zo dat het wel nog herkenbaar blijft.

Omeletjes in cupcakevorm (3)

Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Smeer een muffin bakvorm royaal in met roomboter. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de gerookte kip omelet doe eerst de prei dan de taugé en als laatste de gerookte kip in een ingevet vormpje.

Voor de geitenkaas omelet begin je met de rucola dan de kaas en als laatste de pijnboompitjes.

Voor de bacon variant eerst de bacon dan de tomaat en als laatste geraspte kaas.

Wanneer de vulling in de vormen zit verdeel je voorzichtig het geklopte ei erover. Zorg dat de vormpjes niet meer dan ¾ vol zitten want omeletjes komen met bakken nog omhoog.

Bak de mini omeletjes 25 -30 minuten en haal ze direct uit de vorm. Dit gaat het makkelijkste met een siliconen spatel.

Tafel lekker !

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.