Muffin met bosbes en banaan – Een muffin is eigenlijk gewoonweg een heel veelzijdige lekkernij, je kunt hem volstoppen met allerlei zoetigheden, maar tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, zoals fruit, en er op die manier iets lekkers voor bij het ontbijt van te maken of een gezellige high-tea aanvullen met deze heerlijke muffin.
De bosbes
De bosbes is natuurlijk vers geplukt het allerlekkerst, het is dan ook zo leuk om, uitgerust met een emmertje, het bos in te gaan en ‘s avonds met een mooie beloning (een emmer vol bessen) thuis te komen. Helaas heeft de bosbes maar een kort seizoen waarin ze te vinden zijn, juli en augustus. Maar als je dan toch in het bos bent en je hebt een emmer vol dan is er vast voldoende over om lekker in te vriezen. Heerlijk als je in de winter wel wat extra vitamientjes kunt gebruiken, dan heb je je diepvries al gevuld met heel veel van deze vitamientjes en kom je de winter wel door.
Bij het invriezen van de bosbes moet je er rekening mee houden dat de bosbes een heel kwetsbaar vruchtje is, Als je ze wast voor het invriezen zorg dan dat ze ook goed gedroogd zijn, natuurlijk kun je ze ook ongewassen invriezen vergeet dan alleen niet ze voor gebruik nog even te wassen. Of leg ze op een bakplaat los van elkaar in de vriezer, zijn ze eenmaal bevroren dan kun je ze bij elkaar in een doosje of zakje doen.
Ik haalde mijn winst van de afgelopen zomer uit de vriezer om deze heerlijke muffin van te maken.
Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren
Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.
Bakken met banaan
Of het nu muffins, cake, een tarte tatin of een luxe taart is, bakken met banaan is leuk en lekker voor iedereen.
Muffin met bosbes en banaan
Benodigdheden voor 6 muffins
Voor het beslag
- 150 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bakzout
- snuf zout
- 40 gam suiker
- 1,5 rijpe banaan
- 1 geklopt ei
- 3 el olie
- 100 gram bosbessen
Voor de crumble
- 20 gram bruine suiker
- 40 gram bloem
- snuf kaneel
- 20 gram koude boter
Extra
- papieren cupcake/muffin vormpjes
- cupcake/muffin bakvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de papieren vormpjes over de bakvorm en smeer de bovenkant van de bakvorm licht in met wat olie.
Mix in één kom de bloem, de bakpoeder, het bakzout, het zout en de suiker door elkaar. Prak de banaan goed fijn en meng deze in een andere kom met de olie en het ei.
Meng het bananenmengsel nu met de bloem en schep een paar keer flink door tot alles goed met elkaar is vermengd en schep als laatste de bosbessen er voorzichtig doorheen.
Verdeel het deeg over de papieren vormpjes, vul deze tot ongeveer 3/4.
Kneed met de vingers de bruine suiker, de bloem, de kaneel en de boter tot kruimels en verdeel dit over de muffins.
Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de muffin met bosbes en banaan af in 20 minuten.