• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Ontbijtwafel met ham en kaas

Redactie door Redactie
in Ontbijt
0
Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas – Een lekker ontbijt kun je zelf net zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt, in het weekend mag je wat mij betreft altijd wel een beetje extra uitpakken of dat nu een uitgebreide ontbijttafel is of dat ene ontbijtje waarvan je weet dat het misschien niet super gezond is, maar wel heel erg lekker. Zo’n ontbijtje maakte ik afgelopen weekend, een soort klassieke tosti maar dan in de vorm van een wafel.

Wafels bakken

Het wafelijzer vind ik zelf echt een aanwinst in de keuken, met relatief weinig moeite maak je heerlijk dingen. Begin met een basisbeslag en deze kun je zelf dan uitbreiden zoals jij dat wilt, ook hier geldt laat je fantasie de vrije loop. Ik gebruikte een basisbeslag en mengde hierdoor een flinke hoeveelheid Gruyèrekaas. Tijdens het bakken van de wafels voeg ik wat ham toe en omdat ik een ontbijt zonder ei niet helemaal af vind, een lekker gebakken eitje erop om het af te maken.

Ik koos voor Gruyere kaas omdat deze makkelijk smelt, maar ook een cheddar doet het prima in de wafel.

Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtgerecht Voor 4 stuks

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 6 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram Gruyère
  • 50 gram gekookte ham

Laat de boter smelten en weer iets afkoelen. Rasp de Gruyère en snijd of scheur de ham in stukjes. Doe de bloem in een kom en voeg hierbij de gesmolten boter, de suiker, de Griekse yoghurt en de slagroom. Voeg één voor één 2 eieren toe. Zorg dat eerst het ene ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei erbij doet.
Als alles goed vermengt is meng je de geraspte Gruyère door het beslag (houdt eventueel een klein beetje apart om later over het gebakken ei te strooien)
Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand. Schep met een sauslepel wat beslag op het wafelijzer, spreidt met de bolle kant van de lepel een beetje uit en verdeel over het beslag de ham. Schep er nog wat beslag over en sluit het wafelijzer. Bak de wafels gaar in ongeveer 5 minuten. Bak in de tussentijd in een koekenpan de eieren.
Neem de wafels uit het wafelijzer en leg op iedere wafel een gebakken ei. Strooi er nog wat Gruyère over en eventueel zout en peper naar smaak.

Tafel lekker !!

DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

pruimenjam maken
Jam en chutney

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

Roerei met zalm
Ontbijt

Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

Roerei met tomaten
Ontbijt

Een makkelijk roerei met tomaten voor ontbijt of lunch

Croissants met gele room en aardbeien
Ontbijt

Croissants met gele room en aardbeien; feest bij het ontbijt

Jam met minder suiker
Ontbijt

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!