• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Ontbijtwafel met ham en kaas

0
Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas – Een lekker ontbijt kun je zelf net zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt, in het weekend mag je wat mij betreft altijd wel een beetje extra uitpakken of dat nu een uitgebreide ontbijttafel is of dat ene ontbijtje waarvan je weet dat het misschien niet super gezond is, maar wel heel erg lekker. Zo’n ontbijtje maakte ik afgelopen weekend, een soort klassieke tosti maar dan in de vorm van een wafel.

Wafels bakken

Het wafelijzer vind ik zelf echt een aanwinst in de keuken, met relatief weinig moeite maak je heerlijk dingen. Begin met een basisbeslag en deze kun je zelf dan uitbreiden zoals jij dat wilt, ook hier geldt laat je fantasie de vrije loop. Ik gebruikte een basisbeslag en mengde hierdoor een flinke hoeveelheid Gruyèrekaas. Tijdens het bakken van de wafels voeg ik wat ham toe en omdat ik een ontbijt zonder ei niet helemaal af vind, een lekker gebakken eitje erop om het af te maken.

Ik koos voor Gruyere kaas omdat deze makkelijk smelt, maar ook een cheddar doet het prima in de wafel.

Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtgerecht Voor 4 stuks

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 6 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram Gruyère
  • 50 gram gekookte ham

Laat de boter smelten en weer iets afkoelen. Rasp de Gruyère en snijd of scheur de ham in stukjes. Doe de bloem in een kom en voeg hierbij de gesmolten boter, de suiker, de Griekse yoghurt en de slagroom. Voeg één voor één 2 eieren toe. Zorg dat eerst het ene ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei erbij doet.
Als alles goed vermengt is meng je de geraspte Gruyère door het beslag (houdt eventueel een klein beetje apart om later over het gebakken ei te strooien)
Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand. Schep met een sauslepel wat beslag op het wafelijzer, spreidt met de bolle kant van de lepel een beetje uit en verdeel over het beslag de ham. Schep er nog wat beslag over en sluit het wafelijzer. Bak de wafels gaar in ongeveer 5 minuten. Bak in de tussentijd in een koekenpan de eieren.
Neem de wafels uit het wafelijzer en leg op iedere wafel een gebakken ei. Strooi er nog wat Gruyère over en eventueel zout en peper naar smaak.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.