Pannenkoeken met aardbeien – Wat is er nu lekkerder dan je dag te beginnen met een stevig ontbijt als pannenkoeken? En als die pannenkoeken dan ook nog eens gevuld zijn met de lekkerste Hollandse aardbeien, dan is het helemaal een feestje. Zo kan je dag helemaal niet meer stuk!
Proef je eigen land, met aardbeien direct van de teler
Van half april tot ver in augustus zijn er volop verse, Hollandse aardbeien te koop. Het aanbod is dan het grootst, en de prijzen zijn het laagst. Een goede reden dus om eens vaker te genieten van onze eigen zomerkoninkjes. Want verse aardbeien van eigen bodem, die zijn gewoon het lekkerst. En ze mogen dan ook best een koninklijke titel dragen, toch? Neem eens een kijkje bij een aardbeienteler, die ze aan huis verkoopt en koop daar eens een paar doosjes. Dan proef je echt lekkere, verse, rijpe aardbeien. Want vers van de teler koop je natuurlijk het lekkerste fruit. Je zult versteld staan van de smaak, en je blijft ervan eten. Zorg wel dat je nog wat aardbeien over hebt als je thuis bent, want daarmee maak je dan de volgende morgen die heerlijke pannenkoeken met aardbeien, voor het ontbijt.
Pannenkoeken met aardbeien kunnen ook als lunch
Nu denk je misschien, ‘ik heb toch helemaal geen zin om ’s morgens vroeg pannenkoeken te gaan staan bakken.’ Dat is dan weer best begrijpelijk. Maar om die heerlijke pannenkoeken met aardbeien niet te hoeven missen, kun je natuurlijk gewoon besluiten om ze dan als lunch te eten. En daar is helemaal niets mis mee.
Ook nog een lekkere topping? Maak het feest compleet
Die pannenkoeken met aardbeien zijn zo al hartstikke lekker. Maar wil je het feestje nog iets groter maken? Dan top je de pannenkoeken af met een schepje honing. Of een flinke schep vanillekwark. Misschien voor het ontbijt iets minder geschikt, maar een bolletje vanille-ijs en wat extra aardbeien is vast ook geen slecht plan!
Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Pannenkoeken met aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram bloem
- 250 ml melk
- 1 middelgroot ei
- een snufje zout
- 2 eetlepels honing
- 300 gram Hollandse aardbeien
- rasp van de schil van 1 limoen
- boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pannenkoeken met aardbeien:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes, van maximaal een halve centimeter.
Doe de bloem, de melk, het ei, de honing en het zout in een beslagkom. Mix dit met een mixer goed door elkaar.
Schep de aardbeienblokjes door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet er wat beslag in. Bak de pannenkoek op een middelhoog vuur, totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant ook bruin.
Leg de pannenkoek op een bord en strooi er wat geraspte limoenschil over.
Je kunt de pannenkoeken met aardbeien zo serveren, of met een van de toppings uit de tekst.
Tafel lekker !!