Pompoen havermout wafels – Lekker tafelen op de gezonde toer! Nu gaat het er meestal wel gezond aan toe bij Lekker Tafelen, maar als er gebakken wordt dan is het vaak een iets ander verhaal. Ook hier zijn er wel wat vakantiekilo’s bij gekomen. Maar omdat lekker tafelen hier natuurlijk het motto is, vind je hier alternatieven die goed vullen, gezond voor je zijn en ook nog eens erg lekker. Zo lekker dat je de suiker en de boter niet eens mist. Kijk bijvoorbeeld eens naar het recept om pompoen havermout wafels te maken. Die zijn lekker, gezond en makkelijk te maken.
Pompoen havermout wafels als ontbijt
In Nederland eet je ze bij de koffie en in Amerika worden ze als ontbijt gegeten! Nederlanders houden het vaak bij een boterham met kaas. Niets mis mee en zeker gezonder dan al die zoete ontbijtgranen, muffins en wafels. Maar er zijn ook gezonde alternatieven voor al die zoetigheid, zoals de pompoen havermout wafels. Je kunt het beslag voor dit recept een dag van tevoren maken. Dan hoef je ’s morgens alleen het wafelijzer maar te verwarmen en de wafels te bakken. Ze zijn erg lekker en ze vullen goed. Eet je de pompoen havermout wafels liever bij een kopje koffie of thee, dan kan dat natuurlijk ook. Je hebt dan een verantwoord tussendoortje dat de honger weer even op afstand houdt.
Als je het beslag een dag van tevoren maakt hoef je ’s morgens alleen het wafelijzer maar te verwarmen en de wafels te bakken, erg lekker en ze vullen goed
Met dit recept kun je heel makkelijk zelf pompoenpuree maken
Je hebt voor het maken van de pompoen havermout wafels pompoenpuree nodig. In veel landen verkopen ze pompoenpuree in blikjes. Nu zullen die in Nederland niet zo makkelijk te vinden zijn, maar pompoenpuree kun je ook erg makkelijk zelf maken.
Het recept hiervoor is heel makkelijk. Het is een kwestie van pompoen in stukken snijden, en in een beetje water gaar koken. Schillen in niet nodig, want als de pompoen gaar is, is de schil ook zacht. Vervolgens kun je de pompoen met de staafmixer of in de blender helemaal tot moes pureren. Als je dit in de blender doet moet je de pompoen eerst iets af laten koelen. Kook 2 pompoenen tot moes en warm ze daarna even goed door. Let hierbij wel op, want dat kan erg spatten. Nu heb je een puree waarmee je pompoen havermout wafels kunt maken.
De hete puree doe je in schone jampotjes en die draai je goed dicht. Door de hitte zullen de potjes vacuüm trekken en zo kun je de pompoenpuree bewaren. Erg makkelijk om te gebruiken voor onder andere het onderstaande recept voor pompoen havermout wafels, maar ook voor een heerlijke pompoenovenschotel of een heuse pompoencake.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Pompoen havermout wafels
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram pompoen
- 125 gram havermout
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel koekkruiden of kaneel
- 1 theelepel vanillesuiker (optioneel)
- een snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Pompoen havermout wafels maak je zo:
Kook voor de pompoenpuree 250 gram in stukken gesneden pompoen in een beetje water gaar en laat afkoelen. Doe de ingrediënten in een kom en maak er met de staafmixer een egale emulsie van. Als je een blender hebt kun je ook alles in de blender mengen tot een egaal geheel. Laat het mengsel het liefst een uurtje koel staan, zodat het beslag iets op kan stijven.
Verhit het wafelijzer en bak er de wafels mee. Serveer de pompoen havermout wafels met ahornsiroop en wat gehakte noten.
Tafel lekker !!