• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Rabarberjam met frambozen en lavendel

Redactie door Redactie
in Ontbijt
0
rabarberjam

Rabarberjam met frambozen en lavendel – Maak je unieke jam voor op de ontbijttafel.

Jam is overal verkrijgbaar en talloze mensen genieten van een boterham of beschuitje met jam in de ochtend. Op menig ontbijttafel is de pot jam te vinden. Hoe leuk is het als daar jouw eigen jam staat? Je kunt dan wat fruit in een pan gooien met wat geleisuiker en even snel een jam maken. Zo lastig is dat allemaal niet. En toch doen we het niet of nauwelijks.

Het is echt leuk om zelf jam te maken. Kinderen vinden dat ook helemaal geweldig. Het wordt nog leuker als die jam ook jouw jam wordt. Jouw unieke jam met een unieke smaak, die niemand anders in jouw omgeving op tafel heeft staan. Een rabarberjam met frambozen en lavendel is er zo één. Ben je de gelukkige bezitter van een moestuintje dan kun je de rabarber zelf telen. Lavendel groeit in de zomer op veel plekken en anders hebben de buren die misschien wel op het balkon staan. Frambozen zou je zelf kunnen telen, maar dat is wat minder makkelijk. Afijn, ga gerust even bij de groenteman langs voor een flinke bos rabarber, een extra grote doos frambozen (ook wat om onderweg al op te snoepen) en maak jouw unieke jam door er dat vleugje lavendel aan mee te geven. Je ontbijt wordt ineens een unieke ervaring. Met wie ga jij ontbijten?

Maak de wereld een klein stukje beter

Jouw ontbijt? Ja, natuurlijk, het is jouw jam. Je kunt dat ook anders zien. Een potje zelfgemaakte jam is een heerlijk culinair cadeautje. Te vaak worden die potten jam gewoon uit de schappen van de supermarkt gehaald. En juist als jij de jam een unieke twist meegeeft is het geweldig om dat te delen. Maak deze rabarberjam met frambozen en lavendel en geeft een grote pot cadeau in plaats van een bos bloemen. Met deze jam tover je een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Eten delen is zó leuk!

frambozen

Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips

Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.

Rabarber

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

Rabarberjam met frambozen en lavendel

Porties: 1 liter
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram rabarber
  • 250 gram frambozen
  • 5 à 6 takjes lavendel
  • 500 gram geleisuiker
  • een aantal glazen potjes met deksel, in totaal 1 liter

Bereidingswijze van dit recept

Rabarberjam met frambozen en lavendel maak je zo:

Was de rabarber, snijd de uiteinden eraf en hak de stelen in stukjes van 2 à 3 cm.

Doe de rabarber met de frambozen en de suiker in een RVS pan en zet op een halfhoog vuur. Geen water toevoegen! Doe het deksel erop. Ondertussen was je de lavendeltakjes en ris je de bloemetjes van de takjes. Vis er voorzichtig eventuele groene vliesjes uit. Voeg ze toe aan het mengsel. Blijf er bij en roer af en toe om. In het begin moet je even uitkijken dat de suiker op de bodem niet gaat karameliseren.

Kook ondertussen ruim 1 liter water en vul de (schone) potten en deksels met het kokende water. Zo steriliseer je de potten op een eenvoudige manier.

Zodra het mengsel goed pruttelt, zul je merken dat het een steeds vloeibaardere massa wordt. Haal nu het deksel er af en blijf af en toe roeren, totdat de rabarber helemaal uiteen valt. Zet dan het vuur uit.

Als je een gladde rabarberjam wilt, zet je de staafmixer er nog even in.

Neem een ovenwant en giet de hete potjes leeg in de gootsteen. Vul de potjes met de rabarberjam totdat ze bijna helemaal vol zitten, draai het deksel erop en zet de potjes nu op zijn kop. Laat ze op deze manier afkoelen.

Maak leuke stickers en plak die op de potjes. De rabarberjam met frambozen en lavendel is heerlijk bij een croissantje of gewoon op de boterham.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteJam
DeelPin14VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt

Groentespread van zoete aardappel en paprika (Vegan)

wentelteefjes met karnemelk
Ontbijt

Wentelteefjes met karnemelk; Kinderen zijn hier dol op!

kwark vers fruit ontbijt
Ontbijt

Kwark met vers fruit als ontbijt

wentelteefjes van banaan
Ontbijt

Wentelteefjes van banaan

Huevos a la Flamenca
Ontbijt

Huevos à la Flamenca

Aardappelkoekjes
Ontbijt

Slechts 3 ingrediënten! Aardappelkoekjes (Hash Browns)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief