Roerei met tomaat – een eenvoudig maar erg lekker gerecht van ei en tomaat.
Roerei de basis
Een roerei is op zich al erg lekker, maar als je er andere ingrediënten zoals groente, kruiden, vlees of vis aan toevoegt, wordt het een gerecht op zich. Wil je graag tips voor het perfecte roerei lees dan het artikel over het perfecte roerei maken. Met dit basisrecept kun je lekker variëren en er vullingen naar wens aan toevoegen.
Het perfecte roerei maken
Lekker uitgebreid ontbijten doe je natuurlijk met roerei. Wil je het perfecte roerei maken? Volg deze instructies en het gaat jou ook lukken.
Echt lekker roerei met tomaat
Mijn moeder maakte vroeger vaak roerei met tomaat, maar ik griezelde ervan. Het was in mijn beleving een natte smurrie met vlokjes ei. Ze kon best goed koken en ik weet niet precies hoe ze het maakte, maar het gerecht van toen lijkt in niets op dit recept van roerei met tomaat. En het gekke is dat de ingrediënten bijna hetzelfde zijn, de bereiding is alleen anders. Zo zie je dat het echt niet aan de ingrediënten hoeft te liggen of een recept goed lukt, want ze had scharreleitjes van eigen kippen en verse tomaten uit eigen tuin.
Wist je dat warme tomaten gezonder zijn dan koude? Dit komt doordat er door het verwarmen meer lycopeen vrijkomt, dit is een antioxidant die je beschermt tegen ziektes.
Zachte ui en tomaat met een bite
In het roerei met tomaat wil je ook echt verse tomaten zien en proeven. Tomaat valt snel uit elkaar tot een saus als je ze verwarmt. Omdat je stukjes tomaat en geen tomatensaus wil, haal je de pitjes eruit. Dan bak je de uien zachtjes tot ze gaar zijn en dan voeg je er de stukjes verse tomaat bij die je nog even kort mee verwarmt. Het roerei maak je apart en daarna doe je er de tomaten en uien bij die je dan ook nog even mee verwarmt. Het klinkt als een hele klus, maar het is echt supereenvoudig om een heerlijk roerei met tomaat en ui te maken voor je ontbijt of lunch. Volg gewoon de simpele stappen in het recept.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Roerei met tomaat
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 1-2 verse tomaten
- 1 ui
- 100 ml kookroom
- zout en peper
- 75 gram boter
- peterselie of bieslook (optioneel)
- 50 gram jonge kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roerei met tomaat:
Klop de eieren los met de kookroom en een beetje peper en zout naar smaak.
Snijd de tomaat in kwarten en snijd het natte gedeelte met de pitjes eruit. Snijd de tomaat nu in grove blokjes.
Snijd de ui ook in grove stukjes.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Verhit 25 gram boter maar laat niet verkleuren, smoor hierin de uien tot ze mooi glazig en gaar zijn.
Voeg er de in stukjes gesneden tomaat aan toe en warm even door tot de tomaten goed warm zij.
Bestrooi licht met zout en peper.
Haal het tomatenmengsel uit de pan en veeg de pan even schoon met een stuk keukenpapier.
Verwarm de rest van de boter tot die bijna helemaal gesmolten is. Voeg het los geklopte ei toe en laat dit op een zacht vuur licht stollen.
Als je ziet dat het begint te stollen aan de zijkanten roer je alles kort los tot grove kruimels. Herhaal dit tot het eimengsel nog net niet helemaal gestold is.
Voeg er nu het tomatenmengsel en de blokjes kaas aan toe en warm alles even kort door. Bestrooi het roerei met tomaat met een beetje groene kruiden en serveer direct.
Tafel lekker !!