• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Een makkelijk roerei met tomaten voor ontbijt of lunch

Roerei met tomaten: simpel, vers en altijd lekker

0
Roerei met tomaten

Roerei met tomaten is een klassieker die je in een paar minuten maakt. Roerei met tomaten is romig, luchtig en zit vol smaak door de verse tomaten, ui en een beetje kaas. Het is een perfect gerecht voor een stevig ontbijt of een snelle lunch. Met dit basisrecept kan iedereen, ook als je nog weinig kookervaring hebt, een lekker roerei met tomaten maken. Zo maak je in een handomdraai een warme, vullende maaltijd met pure ingrediënten.

Het fijne aan roerei met tomaten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Strooi er eens wat verse bieslook of peterselie overheen voor extra kleur en smaak. Gebruik een mooie boerderijkaas of een andere kaas die je nog in de koelkast hebt liggen. Het geheim zit in het apart bakken van de ui en tomaat, zodat je roerei niet waterig wordt. Zo blijft je roerei met tomaten luchtig en vol stukjes tomaat, precies zoals het hoort.

Roerei met tomaten

Porties: 2
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1-2 verse tomaten
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • zout en peper
  • 75 gram boter
  • peterselie of bieslook (optioneel)
  • 50 gram jonge kaas

Zo maak je roerei met tomaten:

Klop de eieren los met de kookroom en een beetje peper en zout naar smaak.

Snijd de tomaat in kwarten en snijd het natte gedeelte met de pitjes eruit. Snijd de tomaat nu in grove blokjes.

Snijd de ui ook in grove stukjes.

Snijd de kaas in kleine blokjes.

Verhit 25 gram boter maar laat niet verkleuren, smoor hierin de uien tot ze mooi glazig en gaar zijn.

Voeg er de in stukjes gesneden tomaat aan toe en warm even door tot de tomaten goed warm zij.

Bestrooi licht met zout en peper.

Haal het tomatenmengsel uit de pan en veeg de pan even schoon met een stuk keukenpapier.

Verwarm de rest van de boter tot die bijna helemaal gesmolten is. Voeg het los geklopte ei toe en laat dit op een zacht vuur licht stollen.

Als je ziet dat het begint te stollen aan de zijkanten roer je alles kort los tot grove kruimels. Herhaal dit tot het eimengsel nog net niet helemaal gestold is.

Voeg er nu het tomatenmengsel en de blokjes kaas aan toe en warm alles even kort door. Bestrooi het roerei met tomaat met een beetje groene kruiden en serveer direct.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

EierenTomaten

Roerei met tomaten is het bewijs dat een simpel gerecht toch heel lekker kan zijn. Met verse tomaten en ui krijgt je roerei een frisse, volle smaak. De kaas maakt het extra romig. Gebruik altijd goede boter en verse kruiden om je roerei met tomaten net dat beetje extra te geven. Bak de ui en tomaten apart van het ei, zo blijven de stukjes mooi zichtbaar en houd je een luchtige structuur. Serveer je roerei met tomaten op vers brood of gewoon zo uit de pan. Het is snel, makkelijk en ideaal als je weinig tijd hebt.

Roerei met tomaten: vers is altijd beter

De basis voor een geslaagd roerei met tomaten zijn verse ingrediënten. Goede eieren zorgen voor een luchtig resultaat en de tomaten geven een fris accent. Snijd de pitjes eruit zodat de tomaten niet te veel vocht afgeven. Gebruik een pan met dikke bodem en laat het ei rustig stollen op laag vuur. Zo krijg je mooie, grove stukjes roerei. Strooi er vlak voor het serveren wat peterselie of bieslook overheen voor extra kleur en smaak. Roerei met tomaten is op zijn lekkerst als je het direct serveert. Restjes kun je beter niet bewaren, want warm is het het allerlekkerst.

Tips voor variatie

Met roerei met tomaten kun je eindeloos variëren. Voeg eens wat stukjes paprika toe of een snufje chilivlokken als je van pittig houdt. Ook een beetje geraspte oude kaas kan net dat extra smaakaccent geven. Serveer je roerei met tomaten met een frisse salade of een snee geroosterd brood en je hebt een complete maaltijd. Omdat roerei met tomaten zo snel klaar is, is het perfect voor drukke dagen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Zo zet je in een handomdraai een warm en voedzaam gerecht op tafel dat iedereen lekker vindt.

Roerei met tomaten

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 1-2 verse tomaten
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • zout en peper
  • 75 gram boter
  • peterselie of bieslook (optioneel)
  • 50 gram jonge kaas

Bereidingswijze van dit recept

Klop de eieren los met de kookroom en een beetje peper en zout naar smaak.

Snijd de tomaat in kwarten en snijd het natte gedeelte met de pitjes eruit. Snijd de tomaat nu in grove blokjes.

Snijd de ui ook in grove stukjes.

Snijd de kaas in kleine blokjes.

Verhit 25 gram boter maar laat niet verkleuren, smoor hierin de uien tot ze mooi glazig en gaar zijn.

Voeg er de in stukjes gesneden tomaat aan toe en warm even door tot de tomaten goed warm zij.

Bestrooi licht met zout en peper.

Haal het tomatenmengsel uit de pan en veeg de pan even schoon met een stuk keukenpapier.

Verwarm de rest van de boter tot die bijna helemaal gesmolten is. Voeg het los geklopte ei toe en laat dit op een zacht vuur licht stollen.

Als je ziet dat het begint te stollen aan de zijkanten roer je alles kort los tot grove kruimels. Herhaal dit tot het eimengsel nog net niet helemaal gestold is.

Voeg er nu het tomatenmengsel en de blokjes kaas aan toe en warm alles even kort door. Bestrooi het roerei met tomaat met een beetje groene kruiden en serveer direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • pittige tomatensaus van verse tomaten (6)

    Pittige tomatensaus van verse tomaten

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • kip tikka masala

    Kip tikka masala maken: zelfgemaakt smaakt altijd beter

  • geroosterde tomaatjes uit de hapjespan

    Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan – budgetvriendelijk bijgerecht in 15 min

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • Macaronisalade Kip honing mosterdsaus

    Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

  • Lasagne bolognese recept met bechamelsaus

    Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.