• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Wentelteefjes met aardbeien

O, en niet alleen moeders zijn er dol op!

0
Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met aardbeien – Wie is er niet dol op?

Wentelteefjes zijn ideaal voor het ontbijt

Wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt, zeker als je ze belegt met lekker veel verse aardbeien. Maak de wentelteefjes het liefst met oud wit- of bruinbrood. In dit recept is wit casinobrood gebruikt. Het is handig om altijd een halfje casino witbrood in de diepvries te hebben voor toast of tosti’s en dus ook voor wentelteefjes. Voor wentelteefjes kun je het brood het beste een uur op het aanrecht laten ontdooien zonder verpakking. Door ze aan de lucht te laten ontdooien wordt het brood iets droger, waardoor het meer eimengsel op kan nemen zonder dat ze zompig worden.

Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes zijn altijd lekker met zowel zoet als hartig beleg, maar het lekkerste zijn ze toch royaal belegd met heerlijke verse Hollandse aardbeien. Als het aardbeienseizoen weer aangebroken is staan ze hier dus ook regelmatig op tafel. Voor extra smaak gebruik je honing en een klein beetje fijngesneden munt, maar ook met poedersuiker of kristalsuiker en zelfs zonder iets extra’s is dit een feestje op je bord.

Oud brood zorgt ervoor dat de wentelteefjes niet uit elkaar vallen.

Het geheim voor de lekkerste wentelteefjes

Om echt de lekkerste wentelteefjes met aardbeien te maken, gebruik je zoals eerder gezegd iets droger brood. Dat brood haal je door een mengsel van losgeklopt ei, melk, een beetje zout en een theelepeltje echte vanillesuiker. De vanillesuiker maakt dat ze extra lekker worden. Haal het brood de eerste keer kort door het eimengsel en leg het op een ander bord om even in te laten trekken. Vlak voor het bakken haal je het brood nogmaals door het eimengsel. Zo heb je voor alle sneetjes brood genoeg en de binnenkant wordt, door het even te laten liggen, ook volgezogen met eimengsel, wat het een lekker zachte kern geeft.

Het bakken van de wentelteefjes doe je natuurlijk in echte roomboter waardoor het heerlijke knapperige kantjes krijgt. Als de warme knapperige wentelteefjes op het bord liggen snijd je lekker veel aardbeien die je er dan overheen verdeelt. Een paar druppels honing, een beetje munt en een kopje verse munt thee erbij en het genieten kan beginnen.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Wentelteefjes

Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!

Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.

Wentelteefjes met aardbeien

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sneetjes oud brood naar keuze
  • 2 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • een snufje zout
  • roomboter, om in te bakken
  • 250 gram verse Hollandse aardbeien
  • honing
  • een takje verse munt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wentelteefjes met verse aardbeien:

Klop de eieren los met de melk, de vanillesuiker en het zout.

Haal de sneetjes brood er kort doorheen en leg ze op elkaar op een bord.

Snijd de aardbeien in stukken of plakjes.

Zet 2 borden klaar.

Haal nu de sneetjes brood nog een keer door het eimengsel.

Verwarm een pan waar de wentelteefjes naast elkaar in passen, bak ze eventueel per 2.

Smelt de boter en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.

Leg ze per 2 op elkaar op een bord en verdeel er de aardbeien over.

Druppel er iets honing naar wens over en bestrooi met een beetje gesneden verse munt.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.