Wentelteefjes met aardbeien – Wie is er niet dol op?
Wentelteefjes zijn ideaal voor het ontbijt
Wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt, zeker als je ze belegt met lekker veel verse aardbeien. Maak de wentelteefjes het liefst met oud wit- of bruinbrood. In dit recept is wit casinobrood gebruikt. Het is handig om altijd een halfje casino witbrood in de diepvries te hebben voor toast of tosti’s en dus ook voor wentelteefjes. Voor wentelteefjes kun je het brood het beste een uur op het aanrecht laten ontdooien zonder verpakking. Door ze aan de lucht te laten ontdooien wordt het brood iets droger, waardoor het meer eimengsel op kan nemen zonder dat ze zompig worden.
Wentelteefjes met aardbeien
Wentelteefjes zijn altijd lekker met zowel zoet als hartig beleg, maar het lekkerste zijn ze toch royaal belegd met heerlijke verse Hollandse aardbeien. Als het aardbeienseizoen weer aangebroken is staan ze hier dus ook regelmatig op tafel. Voor extra smaak gebruik je honing en een klein beetje fijngesneden munt, maar ook met poedersuiker of kristalsuiker en zelfs zonder iets extra’s is dit een feestje op je bord.
Oud brood zorgt ervoor dat de wentelteefjes niet uit elkaar vallen.
Het geheim voor de lekkerste wentelteefjes
Om echt de lekkerste wentelteefjes met aardbeien te maken, gebruik je zoals eerder gezegd iets droger brood. Dat brood haal je door een mengsel van losgeklopt ei, melk, een beetje zout en een theelepeltje echte vanillesuiker. De vanillesuiker maakt dat ze extra lekker worden. Haal het brood de eerste keer kort door het eimengsel en leg het op een ander bord om even in te laten trekken. Vlak voor het bakken haal je het brood nogmaals door het eimengsel. Zo heb je voor alle sneetjes brood genoeg en de binnenkant wordt, door het even te laten liggen, ook volgezogen met eimengsel, wat het een lekker zachte kern geeft.
Het bakken van de wentelteefjes doe je natuurlijk in echte roomboter waardoor het heerlijke knapperige kantjes krijgt. Als de warme knapperige wentelteefjes op het bord liggen snijd je lekker veel aardbeien die je er dan overheen verdeelt. Een paar druppels honing, een beetje munt en een kopje verse munt thee erbij en het genieten kan beginnen.
Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!
Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Wentelteefjes met aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 sneetjes oud brood naar keuze
- 2 eieren
- 100 ml volle melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- een snufje zout
- roomboter, om in te bakken
- 250 gram verse Hollandse aardbeien
- honing
- een takje verse munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wentelteefjes met verse aardbeien:
Klop de eieren los met de melk, de vanillesuiker en het zout.
Haal de sneetjes brood er kort doorheen en leg ze op elkaar op een bord.
Snijd de aardbeien in stukken of plakjes.
Zet 2 borden klaar.
Haal nu de sneetjes brood nog een keer door het eimengsel.
Verwarm een pan waar de wentelteefjes naast elkaar in passen, bak ze eventueel per 2.
Smelt de boter en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
Leg ze per 2 op elkaar op een bord en verdeel er de aardbeien over.
Druppel er iets honing naar wens over en bestrooi met een beetje gesneden verse munt.
Tafel lekker !!