• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ontbijt

Wentelteefjes van banaan

Voor ontbijt, lunch en zelfs als nagerecht

Connie Derks door Connie Derks
in Ontbijt
0
wentelteefjes van banaan

Wentelteefjes van banaan – Restverwerking op zijn best. In dit recept worden oud brood en overrijpe banaan verwerkt tot heerlijke wentelteefjes.

Wentelteefjes: nostalgie of gewoon erg lekker?

Velen onder ons hebben nog nooit wentelteefjes gegeten, het is iets uit grootmoeders tijd. Daar wordt nu verandering in gebracht, want verspilling kan echt niet en het is een erg lekkere manier om oud brood te verwerken. De oorspronkelijke wentelteefjes worden gemaakt van oud brood, ei en melk. In dit recept wordt er ook nog banaan en een snufje kaneel aan toegevoegd, om zo de lekkerste wentelteefjes te kunnen bakken.

Wentelteefjes van banaan als ontbijt, lunch en zelfs als nagerecht

Wentelteefjes kunnen namelijk altijd. Maak een ontbijt of lunch met banaan door de wentelteefjes te serveren met schijfjes banaan en een lepel yoghurt of kwark voor de liefhebbers. Voor de chocoladeliefhebbers: ze zijn ook erg lekker met chocolade of hazelnootpasta, zeker als ze nog warm zijn is dit een ware smaaksensatie. Zelfs koude wentelteefjes zijn erg lekker en een welkome afwisseling in de broodtrommel, hoe veelzijdig wil je het hebben?

Geef eens koude wentelteefjes met een beetje hazelnootpasta mee als lunch!

Als nagerecht zijn de wentelteefjes van banaan bijvoorbeeld erg lekker met in de pan gebakken banaan, een heerlijke karamel en een bolletje ijs om het af te maken. Of serveer ze met een frisse fruitsalade van het seizoen en een dot slagroom.

Oud brood, daar maak je wentelteefjes van banaan mee

Wentelteefjes maak je met oud brood, het liefst iets dikker gesneden. De reden dat er oud brood voor gebruikt wordt heeft meerdere redenen. Het is en was om verspilling tegen te gaan, maar ook omdat oud brood het beslag beter opneemt. Oud brood is steviger waardoor het makkelijker omdraait, dit is ook de reden dat een dikkere snee brood fijner is dan een dunne snee.

Banaan in het beslag

In de wentelteefjes zit uiteraard banaan. Dit doe je door dit fruit samen met ei en melk te pureren, zodat de smaak goed in het brood kan trekken. Door de toevoeging van banaan wordt de smaak vol en zoet.

ontbijt en lunch met banaan

Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord

Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.

Wentelteefjes

Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!

Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.

Wentelteefjes van banaan

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wentelteefjes van banaan:

Pureer de banaan samen met de eieren, melk, het zout en de kaneel tot een glad beslag. Giet het in een diep bord.

Leg steeds 1 snee brood kort in het beslag, draai om en haal het eruit.

Zorg dat alle sneetjes ongeveer evenveel beslag krijgen. Herhaal dit proces nog een keer als je nog veel beslag over hebt.

Verwarm een koekenpan en smelt hierin een klontje boter.

Bak de wentelteefjes per 2 of zoveel er naast elkaar in de pan passen.

Serveer de wentelteefjes van banaan warm of koud.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Jam met minder suiker
Jam en chutney

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt

Groentespread van zoete aardappel en paprika (Vegan)

wentelteefjes met karnemelk
Ontbijt

Wentelteefjes met karnemelk; Kinderen zijn hier dol op!

kwark vers fruit ontbijt
Ontbijt

Kwark met vers fruit als ontbijt

Huevos a la Flamenca
Ontbijt

Huevos à la Flamenca

Aardappelkoekjes
Ontbijt

Slechts 3 ingrediënten! Aardappelkoekjes (Hash Browns)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!