Wentelteefjes van banaan – Restverwerking op zijn best. In dit recept worden oud brood en overrijpe banaan verwerkt tot heerlijke wentelteefjes.
Wentelteefjes: nostalgie of gewoon erg lekker?
Velen onder ons hebben nog nooit wentelteefjes gegeten, het is iets uit grootmoeders tijd. Daar wordt nu verandering in gebracht, want verspilling kan echt niet en het is een erg lekkere manier om oud brood te verwerken. De oorspronkelijke wentelteefjes worden gemaakt van oud brood, ei en melk. In dit recept wordt er ook nog banaan en een snufje kaneel aan toegevoegd, om zo de lekkerste wentelteefjes te kunnen bakken.
Wentelteefjes van banaan als ontbijt, lunch en zelfs als nagerecht
Wentelteefjes kunnen namelijk altijd. Maak een ontbijt of lunch met banaan door de wentelteefjes te serveren met schijfjes banaan en een lepel yoghurt of kwark voor de liefhebbers. Voor de chocoladeliefhebbers: ze zijn ook erg lekker met chocolade of hazelnootpasta, zeker als ze nog warm zijn is dit een ware smaaksensatie. Zelfs koude wentelteefjes zijn erg lekker en een welkome afwisseling in de broodtrommel, hoe veelzijdig wil je het hebben?
Geef eens koude wentelteefjes met een beetje hazelnootpasta mee als lunch!
Als nagerecht zijn de wentelteefjes van banaan bijvoorbeeld erg lekker met in de pan gebakken banaan, een heerlijke karamel en een bolletje ijs om het af te maken. Of serveer ze met een frisse fruitsalade van het seizoen en een dot slagroom.
Oud brood, daar maak je wentelteefjes van banaan mee
Wentelteefjes maak je met oud brood, het liefst iets dikker gesneden. De reden dat er oud brood voor gebruikt wordt heeft meerdere redenen. Het is en was om verspilling tegen te gaan, maar ook omdat oud brood het beslag beter opneemt. Oud brood is steviger waardoor het makkelijker omdraait, dit is ook de reden dat een dikkere snee brood fijner is dan een dunne snee.
Banaan in het beslag
In de wentelteefjes zit uiteraard banaan. Dit doe je door dit fruit samen met ei en melk te pureren, zodat de smaak goed in het brood kan trekken. Door de toevoeging van banaan wordt de smaak vol en zoet.
Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!
Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Wentelteefjes van banaan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 sneetjes oud brood
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 100 ml melk
- een snufje zout
- een snufje kaneel
- boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wentelteefjes van banaan:
Pureer de banaan samen met de eieren, melk, het zout en de kaneel tot een glad beslag. Giet het in een diep bord.
Leg steeds 1 snee brood kort in het beslag, draai om en haal het eruit.
Zorg dat alle sneetjes ongeveer evenveel beslag krijgen. Herhaal dit proces nog een keer als je nog veel beslag over hebt.
Verwarm een koekenpan en smelt hierin een klontje boter.
Bak de wentelteefjes per 2 of zoveel er naast elkaar in de pan passen.
Serveer de wentelteefjes van banaan warm of koud.
Tafel lekker !!