Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Pannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

door
in Pannenkoeken
0

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool – Meer en meer lees je over koolhydraatarme diëten en/of leefwijzen en wat ons daar vaak bij opvalt is dat er ontzettend creatief met groente wordt omgegaan. Neem een bloemkool die wordt regelmatig gebruikt als vervanger voor rijst of als vervanger van aardappel in een huzarensalade en je kunt er zelfs een tosti mee maken. Een veelzijdige groente dus die bloemkool.

Meer groente eten

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld nog altijd te weinig groente eten. Maar als je een groente op zoveel manieren kan gebruiken dan zou dat toch wel eens kunnen aanzetten tot het eten van meer groente. Dus ja probeer eens iets anders bij de maaltijd en serveer in plaatst van aardappelpannenkoeken eens bloemkoolpannenkoeken. De bloemkool blijft verrassen want ze zijn echt bijzonder lekker.

Bloemkoolpannenkoeken voor de oven

bloemkool als alternatief

Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel

Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.

Bloemkoolpannenkoeken

Porties: 6 tot 8 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 1 tl. zout
  • 1 el. olijfolie
  • 20 gram bieslook, fijngesneden
  • 1/4 tl. gedroogde salie
  • 1/4 tl. gedroogde basilicum
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram Pecorino kaas, geraspt
  • 2 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkoolpannenkoeken:

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn of verdeel in roosjes en doe deze in een keukenmachine en mix ze fijn. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met het zout. Schep even om en laat 20 minuten staan. Schep de bloemkool in een schone theedoek en draai flink stevig aan om zo al het vocht eruit te knijpen. Doe de droge bloemkool weer in een kom en voeg hierbij de olijfolie, de fijngesneden bieslook, de salie, de oregano, de basilicum, de knoflook, de Pecorino en de eieren. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en maak hierop hoopjes van de bloemkool. Vorm de pannenkoeken in de vorm die je wil dat kan zowel rond als vierkant, ik koos voor vierkant.

Afhankelijk van de grootte van je bloemkool maar ook je keuze van hoe groot je je pannenkoeken wil kun je het aantal pannenkoeken zelf bepalen.

Plaats je bakblik in de oven en laat de pannenkoeken in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar worden. Houd ze wel in de gaten zeker aan het einde van de baktijd gaat het ineens hard en zijn ze te bruin voor je er erg in hebt. Neem de bloemkoolpannenkoeken uit de oven en serveer bij de maaltijd.

Tafel lekker !!

DeelPin9TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!