• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk

0
Drie-in-de-pan

Drie-in-de-pan is een heerlijk en makkelijk recept met een beetje nostalgie. De naam zegt alles. Drie pannekoekjes die precies samen in een pan passen. Ze zijn net wat dikker dan gewone pannenkoeken, want in het beslag zit minder melk en het wordt luchtig door er gist aan toe te voegen. Daardoor krijg je geen platte lappen, maar kleine ronde koekjes die zacht, fluffy en vol van smaak zijn. De klassieke versie is gevuld met stukjes appel en rozijnen. Het bakken is een feestje: langzaam zie je de hoopjes beslag rijzen en goudbruin kleuren. Dat is echt een zen-momentje.

De truc zit in het beslag: de stukjes appel en de rozijntjes die tijdens het bakken karameliseren. Bestrooi ze royaal met poedersuiker en je hebt genoeg. Het is een klassieker die al in oude kookboeken uit de vorige eeuw te vinden is. Ga dit recept een keer maken en ontdek zelf wat ouderwets genieten is. Het originele recept van drie-in-de-pan wordt gemaakt met gist. Dat betekent dat het beslag even moet rijzen, meestal een klein uurtje. Dit geeft de pannenkoekjes een heel eigen karakter en een vollere smaak. Wie ongeduldig is of geen gist in huis heeft, kan kiezen voor zelfrijzend bakmeel. Dan sla je de wachttijd over en kun je meteen gaan bakken. Het resultaat is nog steeds lekker luchtig, maar de smaak is net iets anders. Een middenweg is om bakpoeder te gebruiken, maar de echte klassieke drie-in-de-pan is toch die met gist.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

30-60 minuten

Drie-in-de-pan

Porties: 6
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 15 gram verse of 5 gram gedroogde gist
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1 flinke appel
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je drie-in-de-pan:

Verwarm de melk tot lauwwarm, maximaal 40 graden, en los hier de suiker en de gist in op. Zet opzij.

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.

Roer de eieren samen met het zout los in een beker.

Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuil.

Doe hierin het gistmengsel en de eieren en roer nu beetje bij beetje met een garde de bloem bij het vocht. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten.

Voeg de appeltjes en de rozijnen toe en zet het beslag ongeveer 45 minuten op een warme, tochtvrije plaats. Als het volume met minimaal een derde vermeerderd is, kun je gaan bakken.

Verwarm een koekenpan met een beetje boter.

Schep er drie gelijke hoopjes beslag in. Het gebruik van een saus- of ijslepel kan hierbij erg handig zijn. Duw de hoopjes direct een beetje uit elkaar tot iets plattere koekjes.

Als de bovenkant dof begint te worden en de onderkant mooi goudbruin is, kun je ze omdraaien.

Bak de andere kant ook goudbruin.

Bak steeds nieuwe porties tot al het beslag op is.

Serveer de drie-in-de-pan lekker warm met royaal poedersuiker.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • botersaus

    Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus; snel klaar en veelzijdig

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.