• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Zelfs in het beslag zit kaas

0
Kaaspannenkoek

Kaaspannenkoek – Een pannenkoek voor de liefhebbers van hartig, want er zit lekker veel kaas op, maar ook in de pannenkoek. Een recept voor de kaasliefhebbers dus. Pannenkoeken vallen in de smaak bij vrijwel iedereen en zijn makkelijk om te maken. Serveer de luxe variant van een kaaspannenkoek eens bij een gezellige lunch met vrienden, ze zullen zeker in de smaak vallen.

Met recht een kaaspannenkoek

Je kunt natuurlijk een pannenkoek bakken en daar een plakje kaas op leggen. Prima, helemaal niets mis mee. Maar wil je iets simpels, met toch een luxe uitstraling, op tafel zetten, dan is het die kaaspannenkoek die net dat beetje extra uitstraling heeft. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens hartstikke lekker, want het recept zit boordevol kaas. In het beslag gebruik je een beetje Parmezaanse kaas omdat het een vrij sterke smaak heeft, daarbij komt nog geraspte belegen kaas voor net dat beetje structuur in de pannenkoek. Dan komt er geraspte kaas op de pannenkoek, die dubbel gevouwen wordt, waarna er nog een beetje geraspte kaas op wordt gestrooid. Ja, je kunt er niet omheen, dit is een kaaspannenkoek.

Ook de kok schuift aan

Met pannenkoeken is het vaak zo dat een iemand staat te bakken en dat de rest gezellig zit te eten. Dit is met het recept van de kaaspannenkoek makkelijk op te lossen, omdat de kaas toch moet smelten kun je dit ook in de oven doen. Het bespaart tijd en de kok kan gezellig aanschuiven. Wil je meerdere pannenkoeken gelijk serveren, bak dan alle pannenkoeken zonder de extra kaas. Verdeel de kaas later over de pannenkoeken en vouw ze dubbel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de rest van de kaas. Verwarm de pannenkoeken in een oven van 180 graden, tot alle kaas gesmolten is en de kaaspannenkoek lekker warm is. Verdeel ze over (verwarmde) borden of een schaal en bestrooi ze met een beetje peterselie.

 

Kaaspannenkoek

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 25 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 500 gram belegen kaas, vers geraspt
  • zout en peper
  • 1 eetlepel fijn gesneden peterselie
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaaspannenkoek:

Maak een beslag door de eieren met de bloem, een snufje zout en een beetje peper met de helft van de melk te mengen. Klop dit tot een glad mengsel en voeg er dan de rest van de melk aan toe.

Voeg er de geraspte Parmezaanse kaas en 100 gram van de belegen kaas aan toe samen met de helft van de peterselie. Laat dit een uurtje staan, dan bakken de pannenkoeken mooier.

Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit daarin een beetje boter.

Roer het beslag even door en schep zoveel beslag in de pan dat de bodem met een laagje bedekt is.

Bak de pannenkoek mooi bruin en draai hem om. Bak de andere kant kort en draai de pannenkoek weer terug om. Verdeel er een handje geraspte kaas overheen. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan zodat de kaas smelt.

Vouw de pannenkoek dubbel en schuif hem op een bord. Verdeel er nog een beetje kaas over en decoreer met een klein beetje peterselie. Bak zo ook alle andere pannenkoeken.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.