• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pannenkoeken

Pannenkoek met groenten en kaas

Een oer Hollandse makkelijke maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
Pannenkoek met groenten en kaas

Pannenkoek met groenten en kaas – Er zijn maar weinig mensen die niet van pannenkoeken houden. Het is een lekkere traktatie of makkelijke maaltijd en is perfect voor kinderfeestjes. De ingrediënten zijn meestal al in huis en het beslag is snel gemaakt. Een eenvoudige, neutrale pannenkoek wordt meestal met poedersuiker of stroop geserveerd. Dit recept is voor een hartige pannenkoek met groenten en kaas. Er gaan namelijk lekker veel verse groenten in en in plaats van met suiker strooi je met Goudse kaas. Zo maak je met eenvoudige ingrediënten en een beetje tijd een lekkere en gezonde maaltijd die bij iedereen een feestgevoel geeft.

Een basisbeslag voor pannenkoeken

Een lekkere pannenkoek valt of staat met een goed beslag. Een mix is nergens voor nodig. Een pannenkoekenbeslag is zo eenvoudig te maken dat het best zonder mix kan. De basis is een beslag voor gewone lekkere pannenkoeken van witte bloem, die te gebruiken is voor zowel zoete als hartige pannenkoeken, zoals de pannenkoeken met groenten en kaas.

Als je liever meer vezels in de pannenkoek hebt, vervang dan een gedeelte van de bloem in het recept door volkorenmeel of havermout. Die mix je makkelijk met een staafmixer door het beslag en je maakt zo een lekkere voedzame variant. Voeg er wel nog een beetje bakpoeder aan toe om iets lucht in het beslag te krijgen, een pannenkoek zonder lucht kan soms zo taai als leer zijn.

Pannenkoek met lekkere verse groenten en kaas

Een pannenkoek met groenten en kaas maak je natuurlijk met lekker verse groenten van het seizoen. Heb je nog restjes in huis, dan kun je die prima verwerken in een pannenkoek. Reken ongeveer 100 gram verse groenten per pannenkoek, dit recept is, afhankelijk van de grootte van de pan, voor 8 tot 10 pannenkoeken.

De groenten uit het recept zijn een richtlijn. Je kunt ook andere groenten gebruiken die je misschien nog over hebt. Denk aan sperziebonen, stukjes wortel, broccoli of bloemkool. Maar ook verse spinazie of kerstomaatjes zijn erg lekker in een pannenkoek met groenten en kaas. Snijd alles in kleine stukjes en bak de groenten vooraf beetgaar. Misschien heb je nog gare groenten over van eerder, dan hoef je ze alleen maar in stukjes te snijden. Breng het groentemengsel op smaak met gedroogde kruiden en je krijgt een geweldig lekkere groenten pannenkoek.

Een echt Hollands gerecht om trots op te zijn

De pannenkoek met groenten en kaas is met recht een Hollands gerecht. Niet alleen de manier waarop het beslag voor de pannenkoek gemaakt wordt, maar ook lekkere verse en lokale groenten en natuurlijk de oer-Hollandse Goudse kaas. Het is misschien een simpel recept, maar wel een gerecht waar we trots op mogen zijn. En die bordjes, die gaan zonder problemen leeg, zeker weten!

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Pannenkoek met groenten en kaas

Porties: 8-10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1/2 courgette
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • boter om in te bakken
  • 300 gram geraspte Goudse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoek met groenten en kaas:

Maak het beslag door de eieren, de helft van de melk, het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en de gesmolten boter goed door elkaar te mengen tot een klontvrij beslag. Dit gaat heel makkelijk met een staafmixer. Voeg er dan beetje bij beetje de resterende melk aan toe. Zet opzij.

Snijd de groenten in kleine stukjes en bak die in een koekenpan met een beetje boter en kruiden beetgaar.

Bak de pannenkoeken door een beetje boter in de pan te verhitten. Schep er een lepel beslag in die de bodem met een dun laagje bedekt.

Verdeel er ongeveer 1/8 deel van de groenten over en bak de onderkant mooi bruin.

Draai de pannenkoek en bak de bovenkant even kort, zodat ze net gaar is.

Leg de pannenkoek op een bord met de gekleurde kant naar beneden, verdeel er een beetje geraspte kaas over en rol hem op. Leg de pannenkoek met groenten en kaas op een ovenvaste schaal en ga zo door tot alle beslag op is.

Bestrooi de pannenkoeken met nog een beetje kaas.

Zet de schaal 10 minuten in een oven van 180 graden om de pannenkoeken goed warm te laten worden, zodat ook de kaas kan smelten.

Je kunt de pannenkoeken met groenten en kaas makkelijk vooraf bakken. Verwarm ze dan later in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als de pannenkoeken uit de koelkast komen reken dan op ongeveer 20-30 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Pannenkoek met ham en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Pannenkoeken met appel en rozijnen
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel en rozijnen

Reacties 2

  1. C.C.L.M. Geurts-Huijbers says:
    2 jaar geleden

    Wij maken zo’n pannenkoek met groenten al bijna 45 jaar vanaf onze kinderen ze gingen eten. Ik vond dat ze dan alleen maar zoet kregen en geen groenten, wat ik altijd al heel belangrijk vind. Onze kinderen vonden dat heel gewoon en nodigden vriendjes en vriendinnetjes uit om te komen eten, ook die moesten toch eerst een pannenkoek met groenten eten voor ze met appel of naturel kregen. Wij noemden deze pannenkoeken altijd pizza-pannenkoek.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief