Pannenkoeken met appel en rozijnen – Een heerlijke variatie op een pannenkoek met appel. De rozijnen geven de pannenkoek een extra bite en een beetje zoetigheid. Het is klassieke en erg lekkere combinatie waar iedereen van houdt.
De aantrekkingskracht van pannenkoeken
Er is iets onweerstaanbaars aan pannenkoeken. Ze zijn vrij simpel, maar toch ook echt feestelijk. Welk tijdstip van de dag je ze ook op tafel zet, pannenkoeken vervelen nooit. Een basis pannenkoek is al lekker, maar als je er dan ook nog eens een paar lekkere ingrediënten aan toevoegt, wordt het pas echt een feestje. Het eten van pannenkoeken met appel en rozijnen is een van die feestjes waar niemand nee tegen zegt.
Heerlijke geuren verbergen zalige smaken
Pannenkoeken met appel en rozijnen zitten boordevol verborgen smaken. De appels zijn fris, licht zuur en vol van smaak, vooral als ze een beetje karameliseren tijdens het bakken. Die licht zoete, boterachtige smaak van de gebakken appel maakt elke hap van je pannenkoek extra bijzonder. De rozijnen met hun natuurlijke zoetheid en zachte textuur zorgen voor een verrassing in elke hap.
Het contrast tussen de sappige appelstukjes en de zoete rozijnen is heerlijk. Als je die toevoegt tijdens het bakken, ontstaat er een geweldige smaak die zowel zoet, fris als verwarmend is. De pannenkoeken met appel en rozijnen zijn een goed voorbeeld van hoe je met een paar simpele ingrediënten iets lekkers kan maken waar iedereen blij van wordt.
Pannenkoeken met appel en rozijnen
Er wordt vaak geacht dat pannenkoeken ongezond zijn, maar dat valt reuze mee. Door er vers fruit, zoals appels, aan toe te voegen maak je een eenvoudige pannenkoek een stukje voedzamer. Wil je een echt voedzame, maar toch lekkere maaltijd? Vervang dan de bloem in het beslag gedeeltelijk door volkorenmeel of havermout. Dit zorgt er ook voor dat de pannenkoek een heerlijke nootachtige smaak krijgt die perfect samengaat met de appels en rozijnen. Schil ook de appels niet, de vezels die hierin zitten zorgen voor een verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je niet snel weer trek hebt.
Pannenkoeken met appel; 4 heerlijke recepten
Ben je een zoetekauw of hou je meer van hartig? Pannenkoeken met appel is feest voor iedereen. Spek, rozijnen of met kaneel jij mag kiezen.
Pannenkoeken met appel en rozijnen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1/2 liter melk
- 25 gram gesmolten boter
- een snufje zout
- 1 theelepel suiker
- boter om in te bakken
- 100 gram rozijnen
- 500 gram elstar appels
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pannenkoeken met appel en rozijnen:
Doe de rozijnen in een kommetje en giet er kokend water over zodat ze net onderstaan. Zet opzij.
Maak het beslag door de eieren, de helft van de melk, het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar te mengen tot een klontvrij beslag. Dat gaat heel makkelijk met een staafmixer. Voeg er dan, beetje bij beetje, de resterende melk aan toe. Zet opzij zodat het beslag zich kan ontwikkelen.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Bak de appelblokjes in een klontje boter beetgaar. Haal ze uit de pan en doe ze in een kom.
Voeg de rozijnen aan de appels toe en zet opzij.
Verhit een koekenpan met een beetje boter en schep hier een laagje beslag in.
Verdeel er royaal het appel en rozijnenmengsel over.
Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
Bak zo alle pannenkoeken.
Serveer de pannenkoek met appelstroop of poedersuiker en geniet!
Tafel lekker !!