• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel en spek

Met dit recept maak je de allerlekkerste pannenkoeken

0
Pannenkoeken met appel en spek

Pannenkoeken met appel en spek – Of ze nu dik of dun, zoet of hartig zijn, pannenkoeken zijn bij iedereen geliefd. Een heel bekende variant is de pannenkoek met appel en spek. De combinatie van hartig spek met de friszoete appel is perfect voor ontbijt, lunch, of zelfs een eenvoudige avondmaaltijd. Maar waarom is juist die combinatie zo lekker?

Pannekoek met appel en spek een echte klassieker

Wat de pannenkoek met appel en spek zo lekker maakt, is de balans tussen zoet en hartig. Het zoute, knapperige spek is heerlijk in contrast met de friszoete, zachte en licht gekaramelliseerde appel. Van allebei een beetje en mooi in evenwicht.

Gebruik echt lekker ontbijtspek en de juiste appels

Een pannenkoek met appel en spek maak je waarschijnlijk niet wekelijks. Dus als je dan een pannenkoek maakt wil je ook een echt lekkere pannenkoek. Dat betekent dat je met goede producten werkt. Ga naar de slager en vraag daar twee of drie mooie plakjes ontbijtspek per pannenkoek. Het vet van de plakjes ontbijtspek geeft heel veel smaak en lekkere knapperige randjes aan de pannenkoek.

Als appel gebruik je het beste een elstar. De Elstar is friszoet en knapperig en zorgt voor een beetje bite in de pannenkoek met appel en spek. De smaak en textuur zijn mooi in contrast met de rest van de ingrediënten. Het grote voordeel van de Elstar is dat de appel weinig vocht loslaat tijdens het bakken waardoor je lekker knapperige randjes aan de pannenkoek krijgt.

Die heerlijke knapperige randjes krijg je door de juiste producten te gebruiken en door de juiste bereiding

Met deze tips maak je de allerlekkerste pannenkoek met appel en spek

Maak eerst het pannenkoekenbeslag voor de pannenkoek met appel en spek zodat dat beslag zich kan ontwikkelen (rijpen). Het zorgt er echt voor dat je makkelijker pannenkoeken bakt. Je kunt dat beslag al ruim een uur van tevoren maken.

Voor de optimale smaak bak je eerst 2 of 3 dunne plakjes ontbijtspek uit in de koekenpan. Als die dan een beetje krokant beginnen te worden en hun vet loslaten draai je ze om en leg je er stukjes appel tussen. Bak die ook even mee en draai alles nog een keer om. Giet dan pas het beslag in de pan en zorg dat de bovenkant geheel bedekt is.

Op die manier kun je de pannenkoek met appel en spek ook makkelijker omdraaien zonder dat hij in stukken scheurt. Omdat je het spek eerst gedeeltelijk uitbakt, kun je minder boter gebruiken, wat het allemaal een beetje minder vet maakt.

Pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel; 4 heerlijke recepten – basis/rozijnen/kaneel/spek

Ben je een zoetekauw of hou je meer van hartig? Pannenkoeken met appel is feest voor iedereen. Spek, rozijnen of met kaneel jij mag kiezen.

Pannenkoek met appel en spek

Porties: 8-10
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • een snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • boter om in te bakken
  • 2-3 plakjes ontbijtspek per pannenkoek
  • 1/2 elstar appel per pannenkoek

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoek met appel en spek:

Maak het beslag door de eieren, de helft van de melk, het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar te mengen tot een klontvrij beslag. Dat gaat heel makkelijk met een staafmixer. Voeg er dan, beetje bij beetje, de resterende melk aan toe. Zet opzij zodat het beslag zich kan ontwikkelen.

Schil per pannenkoek een halve appel en snijd die in partjes waarvan je weer plakjes snijdt.

Verhit een koekenpan. Met een heel klein beetje boter bak je 2 of 3 dunne plakjes ontbijtspek en de appelpartjes van een halve appel zoals hierboven beschreven.

Giet gelijkmatig een dunne laag beslag in de pan en zorg dat de bovenkant geheel bedekt is.

Bak zo alle pannenkoeken met appel en spek aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

Serveer de pannenkoek met appelstroop en geniet!

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • lunchen met appel

    Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

  • Peren op bladerdeeg

    Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

  • Stoofperen soorten bereidingen

    Stoofperen; huiselijke gezelligheid in herfst en winter

  • appel custard uit de oven

    Appel custard uit de oven – met de geur van kaneel en vanille

  • Heerlijke stoofperen uit de slowcooker

    Stoofperen uit de slowcooker – simpel, snel en feestelijk

  • Blanke stoofpeertjes

    Blanke stoofpeertjes – geen rode peertjes maar heerlijke witte peertjes, zonder alcohol

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.