• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Met dit recept krijg je echt de smaak van appel in de pannenkoeken

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
0
pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel – Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner, pannenkoeken met appel zijn altijd lekker. En dat beslag? Dat maak je natuurlijk ook zelf! De benodigdheden daarvoor heb je waarschijnlijk standaard in huis.

Pannenkoekenbeslag maak je heel makkelijk zelf

Om lekkere pannenkoeken met appel te maken heb je echt geen pannenkoekenmeel nodig. Met het grootste gemak mix je zelf het lekkerste beslag. Een beetje havermout door het beslag maakt er al direct een meergranen-beslag van en maakt de pannenkoeken voedzamer. Gruwel je van de textuur van havermout? Niet nodig, want je ziet en proeft het niet omdat het helemaal vermalen wordt in het beslag.

Appel in en op de pannenkoek

Als je het over pannenkoeken met appel hebt, dan wil je dat fruit uiteraard ook proeven. Daarom is er door het beslag nog een extra appeltje geraspt. De kaneel voeg je toe om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen. De schijfjes appel worden eerst even voorgebakken, zodat de appel niet te hard is tijdens het eten. Je kunt hiervoor het beste Jonagold of Elstar-appels gebruiken. Die appels zijn lekker friszuur en vallen niet uit elkaar. Een beetje appelstroop erop in plaats van poedersuiker en je hebt appel in drievoud. Lekkerder dan met pannenkoeken met appel wordt het niet!

Het omdraaien van de pannenkoek doe je zo

Een handige tip bij het bakken van pannenkoeken met een vulling: een gevulde pannenkoek met appel of andere stukken fruit is vaak net iets lastiger omdraaien. Door de appels eerst in de pan te leggen en daarna het beslag erover te verdelen liggen ze al een beetje vast maar gaan ze vaak alsnog los bij het omdraaien. Als je direct de appels iets optilt na het toevoegen van het beslag kun je de pannenkoek makkelijker omdraaien zonder dat het fruit eraf valt.

Pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel; 4 heerlijke recepten

Ben je een zoetekauw of hou je meer van hartig? Pannenkoeken met appel is feest voor iedereen. Spek, rozijnen of met kaneel jij mag kiezen.

Pannenkoeken met appel

Porties: 10-15 afhankelijk van grootte van de pan
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 25 gram custard
  • 50 gram havermout
  • 1 liter melk
  • 50 gram suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel zout
  • boter om in te bakken
  • 1,5 kg appels Elstar of Jonagold

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoeken met appel:

Maak als eerste het beslag, het bakt namelijk fijner als het beslag een tijdje heeft gestaan.

Meng hiervoor de bloem, bakpoeder, custard, suiker, zout, kaneel en havermout.

Smelt de boter.

Klop de eieren los en doe ze samen met de helft van de melk bij het bloemmengsel. Roer door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de rest van de melk en de boter toe. Zet er een staafmixer in om alles goed te mengen en de havermout te vermalen. Zet opzij.

Schil de appels, en rasp 1 appel op een grove rasp of snijd er kleine blokjes van. Doe dit bij het beslag en roer door. De rest van de appels snijd je in vieren en van die partjes snijd je, afhankelijk van de grootte van de appel, 4 -5 schijfjes.

Verhit een koekenpan en smelt hierin een eetlepel boter. Bak hierin de appels tot ze beetgaar, maar wel nog iets stevig zijn. Doe ze in een kom en dek af zodat ze warm blijven.

Roer het beslag even door en kijk of er eventueel nog iets melk bij moet. Het beslag moet dik vloeibaar zijn.

Zet een pan met heet water klaar en leg hierop een bord en een deksel. Door de pannenkoeken met appel op het bord te leggen en af te dekken met een deksel blijven ze lekker warm.

Verhit een koekenpan en smelt hierin een beetje boter.

Leg ongeveer 8 schijfjes appel in de pan. Schep met een pollepel beslag over de appels in de pan en laat dit door met de pan te bewegen uitvloeien. Haal de appels even een beetje naar boven zodat er een beetje beslag onder de appels kan lopen. Door die handeling kun je de pannenkoek makkelijker omdraaien. Als de bovenkant dof begint te worden en de pannenkoek loslaat van de bodem draai je hem om. Bak ook de andere kant mooi goudbruin.

Schuif de pannenkoek op het bord en houdt warm onder de deksel. Bak zo alle pannenkoeken.

Serveer de pannenkoeken met appel met appelstroop of kaneelsuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Pannenkoek met ham en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Pannenkoek met groenten en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met groenten en kaas

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Pannenkoeken met appel en rozijnen
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel en rozijnen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!