Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Zo wordt fruit eten wel heel makkelijk

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
peren op een pannenkoek

Peren op een pannenkoek – Soms is voldoende fruit eten niet even makkelijk. Ook voor sommige kinderen is het een hele opgave om voldoende fruit binnen te krijgen. Een lekkere manier om aan je twee stuks fruit per dag te komen is een pannenkoek met peren. Kinderen zijn er dol op! Volwassenen ook trouwens. En met dit recept gaat fruit eten zeker lukken.

Een luxere variant van de klassieke Hollandse pannenkoek

De klassieke Hollandse pannenkoeken met poedersuiker of stroop zijn heerlijk, maar het is natuurlijk niet de gezondste maaltijd. Een luxere variant op het recept van die pannenkoek wordt al snel gemaakt met spek, appel of kaas. Maar heb je al eens gedacht aan peren op een pannenkoek? Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn door de heerlijke smaak. Met een beetje kaneelsuiker maak je het feest compleet.

Gebakken peren

Voordat je met dit recept aan het bakken slaat, zijn er een paar dingen om even op te letten. Het makkelijkst is het als je de peren even voor bakt. Zo ben je er zeker van dat ze echt gaar zijn en je voorkomt dat de peren verkleuren. Peren op een pannenkoek lukt zo echt veel beter. Ook het bakken van de pannenkoeken gaat sneller en je voorkomt door het voorbakken van het fruit dat ze stuk gaan met het omdraaien van de pannenkoeken. Eerst even gebakken peren maken dus.

Peren op een pannenkoek is een echte lekkernij

Peren op een pannenkoek zijn echt heel lekker. Maak eerst het beslag, want beslag dat een uurtje gestaan heeft, bakt makkelijker dan net gemaakt beslag. Een staafmixer is extra handig bij het maken van een recept voor pannenkoekenbeslag. Bak dan de peren en vervolgens de pannenkoeken. Ieder kind klapt in z’n handjes bij het zien van dat heerlijke fruit op een pannenkoek! Dit recept ga je vaker maken.

Peren

Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig

Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.

Peren op een pannenkoek

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 peren
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel (vanille)suiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Peren op een pannenkoek doe je zo:

Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij.

Meng de bloem met het bakpoeder, zout en vanillesuiker.

Doe de helft van de melk en de eieren bij de bloem en klop dit krachtig door tot alle klontjes weg zijn. Verdun het beslag nu naar wens met de rest van de melk. Maak je je beslag met de staafmixer? Doe dan alles in één keer in een litermaat of hoge kom en mix alles door elkaar.

Zet het beslag een tijdje weg en schil de peren. Snijd de peren in kwarten en dan al naar gelang de dikte van de parten in 2 of 3 schijfjes. Bak de peren even voor in de koekenpan met een beetje boter. Ze hoeven niet bruin te worden, alleen een beetje zachter. Leg de peren op een bord en spoel de pan tussentijds om om aanbakken te voorkomen.

Verwarm de pan weer tot die goed heet is. Zet het vuur iets lager en smelt weer een beetje boter, schep er een lepel beslag in en verdeel dit met een draaiende beweging over de pan. Verdeel nu direct ¼ van de plakjes peer over het beslag. Dit moet vrij snel gebeuren, want de plakjes moeten blijven plakken aan je beslag. Als de randen van je pannenkoek gaar zijn en je beslag dof begint te zien draai je de pannenkoek om.

Bak de andere kant nu mooi goudbruin en gaar. Bak zo alle pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met peer lekker warm en bestrooid met kaneelsuiker.

Heb je peren of beslag over? Je kunt dit (mits koel bewaard) de volgende dag prima gebruiken om de restjes op te maken. Peren op een pannenkoek moet je dus echt vaker doen, die restjes zijn heerlijk bij de lunch of als nagerecht met een bolletje ijs!

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!