Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Pannenkoeken

Sinaasappelflensjes – verlangen naar Crêpes Suzette

Redactie door Redactie
in Pannenkoeken
0
sinaasappelflensjes

Sinaasappelflensjes – verlangen naar Crêpes Suzette – Dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren, bewijst ook weer dit recept, waarbij ik me heb laten inspireren door de heerlijke crêpes Suzette. Crêpes Suzette zijn flensjes die met alcoholhoudende drank (meestal Grand Marnier) worden geflambeerd en geserveerd met een sausje van gecarameliseerde suikersiroop al dan niet aangevuld met drank. Soms met nog een bolletje ijs erbij. De overlevering wil dat het gerecht voor het eerst is gemaakt eind 19e eeuw door een leerling van Escoffier in het Café de Paris in Monaco, voor de toenmalige Britse koning Edward VII. Nadat de leerling het gerecht voor de koning had gepresenteerd en gezegd had dat hij het gerecht graag naar hem wilde vernoemen, zou de koning hebben gezegd dat hij liever had dat zijn tafelgenote, de actrice Suzette Reichenberg, die eer zou krijgen. En zo geschiedde. Even een zijsprong: voor wie denkt: Café de Paris? Nooit geweest, ken ik niet: dat is het casino van Monaco, bekend van meerdere James Bond films.

Goed, terug naar de flensjes. Er zijn drie redenen waarom je deze flensjes/dunne pannenkoekjes zou moeten proberen. Eén: ze zijn gewoon erg lekker. Ten tweede doen ze qua smaak denken aan crêpes Suzette, terwijl je niet met vuur in de weer hoeft. Tenslotte komen er geen melkproducten aan te pas, wat ze geschikt maakt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Sinaasappelflensjes

Nodig voor 12 à 15 flensjes:

  • Sinaasappelflensjes - stapel250 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 2 el (of zakjes) vanillesuiker
  • 5 à 6 sinaasappels (goed voor +/- 5 dl. sinaasappelsap)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 2 el sinaasappellikeur (zoals Grand Marnier, Cointreau of Mandarine Napoléon)
  • +/- 50 ml + 2 el zonnebloem- of arachideolie

Eventueel:

  • 1 el oranjebloesemwater

Voor het beslag zeef je de bloem om klontjes in het beslag te voorkomen, voeg je de gist toe, de vanillesuiker en het snufje zout. Dan pers je de sinaasappels uit en voegt het sap toe. Doe ook de eieren er doorheen en roer het beslag goed met een garde door. Voeg verder de drank toe, 2 eetlepels van de olie en eventueel het oranjebloesemwater. Laat liefst een uurtje staan afgedekt met plastic folie.

Oranjebloesemwater? Dat koop je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt, maar ook de bio-winkel heeft deze heerlijke flesjes vaak in het assortiment.

Gebruik voor het bakken een niet te grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Zet het vuur halfhoog, vet de koekenpan in met een beetje olie (gebruik een kwastje, dan kun je de olie goed verspreiden) en bak de pannenkoeken één voor één gaar.  Is het beslag iets te dik? Voeg dan nog wat sinaasappelsap toe of gewoon wat water. Het beslag moet iets dikker dan karnemelk zijn, maar toch ook nog vrij vloeibaar, anders worden de pannenkoeken te dik.

Serveer de sinaasappelflensjes met poedersuiker is al lekker genoeg, maar ook basterd- of kaneelsuiker smaken er goed bij. Misschien wel met een bolletje vanilleijs!

DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!