Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken met gebakken groente

Redactie door Redactie
in Pannenkoeken
0
spinazie pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken – Pannenkoeken, wie is er nou niet gek op. Lekker met stroop of jam of liever met een hartige vulling als spek of kaas, je kunt een pannenkoek echt met van alles aankleden. Eet pannenkoekjes als ontbijt of als dessert of bak er een flink aantal en maak er een pannenkoekentaart van, alles kan en alles mag, een gerecht met pannenkoek is eigenlijk altijd een hit !!

Hartige pannenkoek

Maar wat als we hartige pannenkoekjes bakken, dus niet de vulling hartig maken maar de pannenkoek zelf ?!? Tja, ik denk maar zo… proberen maar en dan kijken of die net zo lekker zijn als de pannenkoeken zoals ze hier regelmatig op tafel staan.

Voor deze hartige pannenkoekjes kies ik voor spinazie en gember door het beslag. De spinazie geeft een mooie groene kleur aan de pannenkoekjes en een zachte spinaziesmaak, niet overheersend maar wel lekker aanwezig. De gember geeft een wat diepere smaak en combineert perfect met de spinazie. Als topping kies ik voor wat gebakken groente maar hierin kun je net zo variëren als je zelf wilt, gebruik je fantasie en natuurlijk de groenten die toch nog in je groentenla hebt liggen.

Mijn missie is geslaagd, de hartige spinazie pannenkoek is goed gekeurd door het testpanel en wordt hier absoluut een blijvertje.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Spinazie pannenkoeken

voor 4 pannenkoeken

  • 100 gram verse spinazie
  • 250 ml amandelmelk
  • 140 gram bloem
  • 1 tl (Himalaya) zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 2 cm verse gember
  • olie om in te bakken
  • Pecorino kaas

Voor de topping koos ik voor rode ui, champignons en tomaatjes.

Doe de spinazie met de melk in een blender en blend net zo lang tot het vloeibaar is. Doe de spinaziemelk in een mengkom en schep hierbij de bloem, het zout, de oregano en het ei. Roer het geheel even om en rasp dan boven de kom de gember. Roer nogmaals tot alles helemaal met elkaar vermengt is.

Verhit olie in een koekenpan en schep een sauslepel van het beslag in het midden van de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich over de bodem van de pan verdeelt. Bak ongeveer 2 minuten aan de ene kant, draai de spinazie pannenkoeken met behulp van een spatel om en bak de andere kant ook nog een minuut. Bak zo de spinazie pannenkoeken tot het beslag op is. In een andere pan bak je de groenten in een klein klontje boter. Verdeel de spinazie pannenkoeken over vier borden en verdeel de gebakken groenten over de pannenkoeken. Maak af door er wat Pecorino kaas overheen te raspen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKinderen recepten
DeelPin101TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Kaaspannenkoek
Pannenkoeken

Kaaspannenkoek, een pannenkoek met lekker veel kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief