• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas

0
Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas – Makkelijk, snel en de ideale lunch!

Gelukkig hebben we een keukengeheim ontdekt dat de Italianen al eeuwen kennen; met pasta zit je altijd goed!

Er zijn een heleboel goede verklaringen voor de populariteit van pasta. Pasta is goedkoop, snel en gemakkelijk klaar te maken, ongekend veelzijdig en vooral onweerstaanbaar lekker.

Vandaag wil ik pasta koppelen aan een typische herfst-wintergroente, namelijk de flespompoen, ook wel eens butternut pompoen genoemd.
Met deze oranje pompoen in de vorm van een fles, maken we een lekker sausje waar we de pasta mooi mee bedekken.

Ik maak gebruik van verse pasta, maar wel diegene die ik gekocht heb bij de Italiaanse winkel. Natuurlijk kun je de pasta ook zelf maken als je er de tijd voor hebt.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas

voor 4 personen?

  • 1 flespompoen
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g verse pasta
  • 100 g pijnboompitten
  • 4 × 50 g verse geitenkaas
  • wat peterselieblaadjes voor garnering

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaaddraden en de zaden. Dit gaat het makkelijkst als je deze met een lepel eruit schraapt. Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes.
Snipper knoflookteentje en sjalot fijn.

Laat in een pan de olijfolie opwarmen en stoof hierin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de stukjes pompoen toe en kruid af met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe totdat de pompoenblokjes onderstaan. Laat garen op een zacht vuurtje. Giet af, maar bewaar ook het overgebleven kookvocht.

Blender de pompoen tot je een mooie smeuïge saus krijgt. Indien ze te dik is voeg je er nog wat van het apart gehouden kookvocht aan toe. Hou de saus warm.

Laat in een grote pan een grote hoeveelheid gezouten water koken. Voeg de pasta toe en kook al dente volgens de aanwijzingen. Verse pasta is snel klaar, dus hou het goed in de gaten.

Rooster ondertussen de pijnboompitten en leg ze op een velletje keukenrol.

Giet de pasta af en meng er de pompoensaus door. Draai een portie pasta op een vork en serveer op een voorverwarmd diep bord. Leg er de pijnboompitten en verkruimel het geitenkaasje er over. Garneer met enkele peterselieblaadjes.

Tafel lekker!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.