Voor 18 koekjes
Ingrediënten:
- 85 gram volkoren tarwemeel
- 85 gram tarwebloem
- 45 gram ONGEZOUTEN roomboter
- 6 Yogi & Yousef’s dadels
- 30 gram gezouten pistachenootjes (gepeld)
- 1 eetlepel biologische honing
- flinke scheut melk
Benodigdheden
- 1 kom
- weegschaal
- schaaltje
- zeef
- bakplaat
- bakpapiertje
Doe de dadels in een schaaltje met heet water. Laat de dadels ongeveer 15 minuten weken. Leg alvast een bakpapiertje op een bakplaat en verwarm de oven op 180 graden Celsius. Hak de pistachenootjes in kleine stukjes en doe deze in een kom. Hak daarna de dadels fijn. Voeg de dadelstukjes in de kom toe. Smelt de roomboter in de magnetron en voeg deze toe aan de pistachenootjes en dadelstukjes. Voeg dan één eetlepel honing toe. Meng alles goed door elkaar. Zelf boven de kom de volkoren tarwemeel en tarwebloem. Meng alles met je handen door elkaar. Is het deeg droog? Voeg een flinke scheut melk toe en kneed weer met je handen. Maak van het deeg 18 balletjes en plet ze zachtjes op de bakplaat. Doe de bakplaat met koekjes in de oven voor ongeveer 15-18 minuten.
Ziet er heerlijk uit!