Champignonpizza – Houd jij van champignons? Heb je er dan ook al eens aan gedacht om ze als topping op je pizza te gebruiken? Ze zijn lekker, gezond en prima te combineren met allerlei andere ingrediënten. Spontaan zin in pizza gekregen? Dan op naar de supermarkt, maar niet voor een diepvriespizza! Want er is niets lekkerder dan een zelfgemaakte champignonpizza. En met onderstaand recept kun je die makkelijk zelf maken!
Champignonpizza
Champignons! Ze zijn heerlijk op een pizza! De pizza al funghi, oftewel de champignonpizza! Dit is na de pizza Margarita en de pizza Hawaï de meest gegeten pizza ter wereld. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Champignons zijn natuurlijk heerlijk, gezond en ze passen prima bij een tomatensaus als basis op de pizzabodem.
Die pizza ga je uiteraard wel zelf maken. Met het recept hieronder gaat je dat zeker lukken. En een zelfgemaakte champignonpizza is echt zoveel lekkerder dan die makkelijke diepvriespizza. Natuurlijk kost het zelf maken van een pizza veel meer tijd dan het in de oven schuiven van een diepvriespizza. Maar al die moeite is het zeker waard. Je gaat versteld staan van het resultaat! En daarna koop je nooit meer een diepvriespizza!
In het recept van de champignonpizza hieronder wordt gedroogde ham gebruikt. Die kun je uiteraard ook weglaten of vervangen door een vegetarisch of veganistisch product naar keuze.
Een zelfgemaakte pizza is echt zoveel lekkerder dan een diepvriespizza
Pizzadeeg en tomatensaus
Echt verse champignonpizza of pizza funghi maken doe je vanaf de basis. Het maken van pizzadeeg is echt makkelijk als je het recept dat hieronder staat gebruikt en het kost niet veel tijd. Het rijzen kost wel wat tijd, maar in die tijd kun je wat anders doen. En ook de tomatensaus voor de champignonpizza is in een mum van tijd gemaakt met het recept dat je ook hieronder vindt. Je kunt dit van tevoren maken of als het pizzadeeg staat te rijzen. Als het te veel is voor je pizza kun je het invriezen en je kunt de basissaus ook gebruiken als basis pastasaus.
Pizzadeeg; zo maak je dat eenvoudig zelf
Echte pizza maak je met zelfgemaakt pizzadeeg. En zo moeilijk is dat echt niet. We beloven dat je nooit meer kant-en-klaar pizzadeeg koopt!
Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept
Een pizzasaus van verse tomaten is echt niet zo moeilijk en maakt je pizza wel gezonder. Ontdek hoe je pizzasaus van verse tomaten maakt.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Champignonpizza of Pizza Funghi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept voor pizzadeeg
- 1 recept voor tomatensaus als basis pizzasaus
- 250 gram champignons of kastanjechampignons
- 150 gram droge ham, Parma, Serrano o.i.d.
- 150-200 gram geraspte Parmezaan
- gedroogde oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je champignonpizza:
Veeg of borstel de champignons schoon. Liever niet met water wassen, want dan gaan ze vocht opnemen.
Snijd ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza’s je wilt bakken met bakpapier.
Verdeel het pizzadeeg in vier porties en rol ze uit tot ronde pizzabodems. Probeer ze zo dun mogelijk uit te rollen. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje tomatensaus.
Leg de plakjes ham op de pizza.
Verdeel de in plakjes gesneden champignons over de pizza en bestrooi met de geraspte kaas.
Om het af te maken kruid je de champignonpizza met wat oregano.
Bak de champignonpizza of pizza funghi 10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.
Tafel lekker !!