Pizza Diavola – Ben je een pizzaliefhebber en houd je van pittig? Grote kans dat de pizza Diavola een van jouw favorieten is. De pittige salami en de rode chilipeper maken de pizza lekker spicy! En je kunt je favoriete pizza helemaal zelf maken. Moeilijk of veel werk? Helemaal niet! Met onderstaand recept kan ook jij een echte pizzabakker worden. Want ook de tomatensaus en de pizzabodems maak je natuurlijk helemaal zelf.
Pizzadeeg maken voor de pizza Diavola
Zelf een verse pizza Diavola maken doe je vanaf de basis. Dat lijkt veel werk, of misschien ben je bang dat zelf deeg maken moeilijk is, maar dat valt best mee. Het zelf maken van een pizzadeeg is niet moeilijk en kost niet veel tijd. Het rijzen kost wat tijd, maar in die tijd kun je andere dingen doen. Is het recept te veel voor je? Vorm dan bolletjes van het deeg die groot genoeg zijn om een pizza mee te maken en vries ze in. De volgende keer als je een pizza wilt bakken hoef je alleen maar een bolletje te laten ontdooien. Daarna verwerk je het deeg op dezelfde manier als vers deeg om er een pizza Diavola of een andere pizza mee te maken.
Ook de tomatensaus voor de pizza maak je zelf
En ook de tomatensaus voor die je als basissaus gebruikt, is in een mum van tijd gemaakt. Je kunt de saus van tevoren maken of als het pizzadeeg staat te rijzen. Als het teveel is voor je pizza Diavola kun je het invriezen en je kunt de basissaus ook gebruiken als basis pastasaus. Dan eet je de volgende dag pasta met een lekkere tomatensaus waar je nog wat ingrediënten aan toevoegt, of je bent een andere keer heel snel klaar als je pizza’s bakt. Het is altijd handig om een voorraadje zelf gemaakte tomatensaus in de vriezer te hebben.
Pizza Diavola
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept voor pizzadeeg (zie tekst)
- tomatensaus (zie tekst)
- 20 plakjes pittige salami
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1 grote bol mozzarella
- oregano
- Optioneel: 20 zwarte olijven
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Pizza Diavola:
Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza Diavola je wilt bakken, met bakpapier.
Verdeel het pizzadeeg in vier porties en rol ze uit tot ronde pizzabodems. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel wat mozzarella over de pizza Diavola. Je kunt gewoon met je vingers stukjes van het bolletje kaas afplukken.
Leg op elke pizza vijf plakjes pittige salami. (Eventueel meer als je kleine plakjes salami hebt.)
Om het compleet te maken strooi je er wat gedroogde oregano over heen en top je af met wat gesneden rode chilipeper. De liefhebbers kunnen er eventueel wat zwarte olijven op leggen.
Bak de pizza Diavola 10 à 12 minuten in de hete oven. Snijd in punten en serveer direct.
Tafel lekker !!