• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Pizza

Pizza met courgette

Redactie door Redactie
in Pizza
0
pizza met courgette

Pizza met courgette – Het is ontzettend leuk om, samen met de kids of bijvoorbeeld goede vrienden, zelf pizza’s te bakken. Het maken van pizzadeeg is helemaal niet moeilijk en met een beetje oefening lijk ook jij op een Italiaanse pizzabakker. Leuk toch! Beleg ze met zelfgemaakte tomatensaus of verse roomkaas, knapperige groente en bijvoorbeeld wat mozzarella. Dan ca. 10 min. bakken in een gloeiend hete oven (240 a 250 graden) en …. smullen maar!

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Pizza met courgette

Dit heb je nodig voor 2 pizzabodems:

  • 250 gr tarwebloem (of 125 gr tarwebloem + 125 gr tarwe-volkorenmeel)
  • 1/2 tl bakkerszout
  • 7 gr. instantgist
  • 2 el olijfolie
  • 1,25 ml lauwwarm water

Topping voor pizza met courgette:

  • verse roomkaas
  • 1 courgette
  • 1/2 doosje champignons
  • 2 middelgrote uien
  • geraspte (pizza) kaas
  • zout
  • peper
  • Italiaanse kruidenmix of wat oregano

TIP: Bak de pizza op een speciale,metalen pizzabakplaat met gaatjes of op een in de oven mee verwarmde pizzasteen. Een deegroller kan ook handig zijn.

Meng eerst de droge ingrediënten voor de bodem, voeg dan de olijfolie en het water toe. Kneed dit ca. 5 minuten met een kneedmachine of 10 min. goed met de hand. Als het goed is ontstaat er nu een zeer elastisch deeg. Eventueel controleren door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel.

Laat het deeg dan 1 uur, in een licht ingevette en afgedekte kom, op kamertemperatuur in volume verdubbelen.

Verwarm de oven goed voor (met of zonder pizzasteen) op 230 á 240 graden.

Maak intussen de groente schoon en snij deze in dunne plakken.

Wanneer je pizzaplaten gebruikt, vet deze dan lichtjes in met wat boter of zonnebloemolie. Neem geen olijfolie, want dat krijg heel slecht van je bakblik af en blijft uiteindelijk een plakkerige laag.

Haal het deeg uit de kom, duw zachtjes wat lucht eruit (doorslaan) en verdeel het in twee gelijke stukken. Bol deze op en laat ze afgedekt nog 5 min. liggen.

Smeer met de bolle kant van een lepel of een siliconen spatel de verse roomkaas over de pizza’s. Strooi er vervolgens wat kruiden over. Dan de dunne courgetteschijfjes, de uiringen, plakjes champignons en als laatste de geraspte kaas.

Bak de pizza met courgette één voor één in het midden van de oven’, totdat ze knapperig en lichtgoudbruin zijn. Dit gaat heel snel in ongeveer 8 á 10 min. is de pizza klaar.

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pizza Margherita
Pizza

Pizza Margherita

Pizza Quattro Stagioni
Pizza

Pizza Quattro Stagioni

Pizza met gekarameliseerde uien
Pizza

Pizza met gekarameliseerde uien

Pizza Verdure
Pizza

Pizza Verdure Grigliate (Vegetarisch)

Pizza Diavola
Pizza

Pizza Diavola; lekker spicy!

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi; echt vers!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!