Pizza Verdure Grigliate – Een lekkere pizza op zijn tijd, daar houdt bijna iedereen wel van. Nu kun je die natuurlijk gaan eten, of halen, bij de pizzeria. Maar waarom zou je de deur uit gaan voor een pizza als je ze zelf ook kunt bakken? En met bakken wordt dan bedoeld dat je die pizza zelf bakt, en niet het opwarmen van een diepvriespizza. Nu niet meteen afhaken, want het is makkelijker dan je denkt. Het recept voor de pizza Verdure Grigliate dat je hieronder vindt, bewijst dat. Probeer het maar eens!
De lekkerste vegetarische pizza
Eet je liever geen vlees, of heb je zin in pizza, maar wil je wel groente eten? Ga dan eens voor die pizza Verdure Grigliate. Een heerlijke pizza vol groenten, die je van tevoren even grilt in de grillpan. Die groenten leg je op een heerlijke tomatensaus en wat mozzarella, en je hebt een fantastische, vegetarische pizza, die ook nog een beetje gezond is. Nog nooit zelf pizza’s gebakken? Eens moet de eerste keer zijn, en jij kunt het zeker ook. Er is niets moeilijks aan het bakken van een pizza. En je maakt hem helemaal zelf. Ook de saus en de bodem, waarvoor je ook het recept krijgt. Je gaat hiermee zeker indruk maken op je tafelgenoten!
Pizzadeeg en tomatensaus voor de pizza Verdure Grigliate
Zelf pizza’s maken doe je natuurlijk vanaf de basis. Het maken van pizzadeeg is niet moeilijk en kost niet zoveel tijd. Het rijzen kost wat tijd, maar in die tijd kun jij wat anders doen. En ook de tomatensaus voor de pizza Verdure Grigliate is heel snel gemaakt. Je kunt dit van tevoren maken of als het pizzadeeg staat te rijzen. Als het teveel is voor je pizza kun je het invriezen en je kunt de basissaus ook gebruiken als basis pastasaus. Als je ook nog wat gegrilde groenten over hebt en je voegt die aan de saus toe, dan kun je de volgende dag een heerlijke pasta met gegrilde groenten in tomatensaus eten. Zo sla je twee vliegen in een klap.
Pizzadeeg; zo maak je dat eenvoudig zelf
Echte pizza maak je met zelfgemaakt pizzadeeg. En zo moeilijk is dat echt niet. We beloven dat je nooit meer kant-en-klaar pizzadeeg koopt!
Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept
Een pizzasaus van verse tomaten is echt niet zo moeilijk en maakt je pizza wel gezonder. Ontdek hoe je pizzasaus van verse tomaten maakt.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Pizza Verdure Grigliate
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept voor pizzadeeg (zie tekst)
- tomatensaus (zie tekst)
- 1 grote bol mozzarella
- 20 plakjes courgette, gegrild
- 20 plakjes aubergine, gegrild
- 20 stukjes paprika, gegrild
- artisjokken op olie, potje
- oregano
- een paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Pizza Verdure Grigliate:
Zorg dat je alle groente gegrild hebt klaarstaan.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza’s je wilt bakken met bakpapier.
Verdeel het pizzadeeg voor de Pizza Verdure Grigliate in vier porties en rol ze uit tot ronde pizzabodems. Probeer ze zo dun mogelijk uit te rollen. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel wat mozzarella, dat je gewoon met je vingers van het bolletje kaas aftrekt, over de tomatensaus.
Verdeel de gegrilde groenten over de pizza.
Bestrooi de gegrilde groenten met wat oregano.
Bak de Pizza Verdure Grigliate 10 à 12 minuten in de hete oven. Strooi er wat blaadjes verse basilicum op, snijd in punten en serveer direct.
Tafel lekker !!