• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Poke met coquilles en sojabonen

Redactie door Redactie
in Recepten
0
poke met coquilles

Poke met coquilles en sojabonen – Poke (spreek uit: poké) is een voor- of lunchgerecht afkomstig uit Hawaï van rauwe vis, vermengd met allerlei lekkers tot een soort salade. Meestal geserveerd op een bedje van sushirijst of (glas)noedels, maar dat hoeft niet. Inmiddels heeft de hele VS poke omarmd en dat is niet verwonderlijk: je kunt eindeloos variëren, poke past in een modern dieet (lees: is ‘raw’ en licht verteerbaar) en vooral: heel erg lekker. Als je van sushi houdt, zul je poke zeker ook goed kunnen waarderen!

Deze poke met coquilles en sojabonen heb ik zelf bedacht en ik ben er best trots op, al zeg ik het zelf.

Enkele ingrediënten uitgelegd

Coquilles: Voor dit gerecht heb je echt hele verse coquilles (Sint Jacobsschelpen) nodig. Koop ze bij een goede visboer en vertel dat je ze rauw wilt gebruiken. Je hebt alleen het witte deel nodig, niet het oranje ‘koraal’.

Sojabonen: sojabonen zijn groene boontjes, die een beetje op witte bonen lijken (behalve dan dat ze groen zijn, natuurlijk) en gekookte sojabonen zijn tegenwoordig in het salade-schap in de supermarkt te krijgen. Kun je geen sojaboontjes vinden? Gebruik dan gerust een blikje velderwtjes (die staan naast de doperwtjes!).

Srirachasaus: is een pittige (rode) Thaise saus die tegenwoordig gewoon in de supermarkt te krijgen is. Let op: hij is heel erg scherp! Zonde om er een hele fles van te kopen? Je kunt ook een beetje pittige sambal of een paar druppels tabasco gebruiken.

Poke met coquilles en sojabonen

Voor 4 kommetjes:

  • 150 gr. coquilles
  • +/- 175 gr. gekookte sojabonen (of 1 blikje velderwtjes)
  • ½  citroen
  • 1 el. sesamolie
  • 1 tl. sojasaus
  • 1 tl. gembersiroop
  • ½ kleine rode ui
  • +/- 10 macadamianoten
  • 2 stengels lente-uitjes
  • Een paar takjes koriander

Eventueel:

  • een streepje Srirachasaus, pittige sambal of tabasco

Rooster de macadamianoten even in een droge koekenpan en hak ze fijn met een koksmes of stamp ze fijn in een vijzel. Zorg dat er ook nog wat stukjes overblijven, het hoeft geen poeder te worden.

Pers de halve citroen uit en maak een sausje van het citroensap, de sesamolie, sojasaus en gembersiroop.

Snipper de halve rode ui en hak de lente-uitjes, koriander en coquilles fijn. Houd nog een paar mooie blaadjes koriander achter voor de decoratie.

Meng de coquilles met de sojabonen, ui, lente-ui en gehakte koriander. Roer er de saus doorheen.

Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en bestrooi met de stukjes macadamianoten. Decoreer met een streepje pittige Srirachasaus, pittige sambal of een paar druppels tabasco.

Coquilles

Coquilles; de Sint Jakobsschelp op je bord

De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!

Tags: Vis - PokeVis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Jam met minder suiker
Jam en chutney

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief