Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Proeven: Drie huisgemaakte barbecue sauzen

Redactie door Redactie
in Recepten, Specials
0

Hier zie je hoe eenvoudig het is om zelf bbq saus te maken! Niet te vergelijken met saus uit een potje, want je proeft nu letterlijk de smaak-explosie van je eigen toegevoegde ingrediënten.

Het lekkerste resultaat krijg je als de saus 2 dagen in de koelkast kan staan, zodat de verschillende smaken goed op elkaar inwerken.

Tip: Gebruik deze sauzen ook eens als WOK saus!!!

 

Jack Daniel’s spare-rib saus

Het eerste advies is om de rest van de fles Jack Daniel’s pas op te drinken als de saus klaar is!  Met deze saus smeer je je spare-ribs in 5 minuten voor dat je ze van de bbq afhaalt. De saus zal zich door de hitte hechten aan het vlees, maar pas op dat het niet verbrandt.

  • 1 kopje Jack Daniel’s
  • 1 kopje ketchup
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 half kopje bruine suiker
  • 1 kwart kopje (wijn) azijn
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • zout en peper naar smaak

Meng alle ingrediënten goed in een pannetje en laat het 20 minuten sudderen op een laag vuurtje, terwijl U af en toe roert zodat het niet aanbrandt. Laat de saus hierna afkoelen en bewaar de saus in een vacuüm doos in de koelkast. Als je de saus 2 dagen van te voren maakt zullen de ingrediënten het beste mengen

BBQ Mosterd saus

Zoals je misschien wel had verwacht komt de mosterd saus oorspronkelijk uit Duitsland. Er zijn dan ook diverse mosterd sauzen op basis van bier. Mosterd saus past eigenlijk bij alles, maar het allerbeste bij varkensvlees. Deze mosterd bbq saus heeft een scherpe smaak gecompenseerd met bruine suiker.

  • 1 kopje gele mosterd
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels blue band
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 half kopje balsamico azijn

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het geheel in een pannetje op een laag vuurtje sudderen, Roer de saus regelmatig om zo dat hij niet aanbrandt.

Hoe langer de saus klaar is des te lekkerder zal hij worden. Ik kan je aanbevelen om deze saus 2 dagen van te voren klaar te maken. Dit geld ook voor de andere zelfgemaakte bbq sauzen.

Deze saus kan je koud maar ook warm serveren wat hem nog zoeter en lekkerder maakt. Gewoon je pannetje op de bbq zetten en blijven roeren.

BBQ saus voor kip

Vaak is het wel lastig om een goed passend sausje te vinden wat lekker is bij kip.

Maar deze bbq saus is er perfect voor omdat het niet overheerst maar juist de speciale smaak van kip goed tot zijn recht laat komen.

  • 1 half kopje ketchup
  • 1 kopje (appel) azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels worcestershire saus
  • 1 eetlepel blue band
  • 1 theelepel tabasco saus
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel cayennepeper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het geheel in een pannetje op een laag vuurtje sudderen,

Roer de saus regelmatig om zo dat hij niet aanbrandt. Hoe langer de saus klaar is des te lekkerder zal hij worden. Ik kan je aanbevelen om deze saus 2 dagen van te voren klaar te maken. Dit geld ook voor de andere zelfgemaakte bbq sauzen.

Deze saus kan je koud maar ook warm serveren wat hem nog zoeter en lekkerder maakt. Gewoon je pannetje op de bbq zetten en blijven roeren.

DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

zelf barbecue spiesjes maken
Specials

Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!