• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Raapsteeltjes pesto op een bruschetta

0
raapsteeltjes pesto

Raapsteeltjes pesto – Een pesto van raapsteeltjes geeft dat heerlijke lentegevoel. Niet alleen als je de pesto maakt, maar ook als je ervan geniet, achterover leunend in een tuinstoel met een knapperige bruschetta en deze verse pesto. Laat de keukenmachine even weg en maak de pesto in een vijzel. Het voorjaarsgevoel komt daarmee echt in je los, het scheelt een hoop afwas, en de geur….. dat kunnen we helaas niet met je delen, dus zit er niets anders op dan zelf aan de slag te gaan.

Raapsteeltjes pesto = minder knoflook

Een klassieke pesto maak je met basilicum. De basilicum heeft een veel sterkere smaak als raapstelen. Gebruik daarom in de raapsteeltjes pesto beduidend minder knoflook dan in een klassieke pesto. Zo komt de smaak van raapsteeltjes beter tot z’n recht. En laten we eerlijk zijn, de mooie smaak van raapsteeltjes wil je hierin ook echt proeven en moet je absoluut niet overrulen met teveel knoflook.

Snel en simpel bruschetta’s maken

Snij een ciabatta brood in schuine repen. Wrijf ze in met een teentje knoflook. Leg ze in een gloeiend hete grillpan en bak aan twee kanten krokant. Schep de raapsteeltjes pesto erop en serveer direct. Een wijntje mag hierbij niet ontbreken.

Uiteraard kun je ook stokbrood gebruiken voor het maken van bruschetta’s

Gebruik een vijzel

Een vijzel is er niet alleen voor raapsteeltjes pesto. Gebruik een vijzel bij het maken van marinades, dressingen, sauzen. Zonder veel rommel kun je in een vijzel snel wat pureren. Ook harde ingrediënten als noten of pijnboompitten wrijf je met een goede vijzel fijn. Niet stampen, eerst het ingrediënt pletten met een half draaiende beweging van de hand. Vervolgens door de kom heen wrijven. Je hebt het echt zo door, en wie eenmaal een vijzel gebruikt zal er al snel erg enthousiast over zijn. Voordeel 1 is dat zo’n vijzel sneller schoon te maken is. Voordeel 2 is dat je de ingrediënten niet alleen plet, maar in feite ook uitperst. Nog meer smaak dus. Voordeel 3 is dat je met een vijzel ruikt wat je maakt. Probeer het maar eens met deze raapsteeltjes pesto.

Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Raapsteeltjes pesto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 gram raapstelen blad + stelen
  • 2 eetlepels pijnboompitten (kun je ook vervangen voor walnoten of amandelen)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Raapsteeltjes pesto maak je zo:

Was de raapstelen. worteltjes moeten er af, stelen gebruiken we gewoon. Pel het teentje knoflook. Wrijf deze fijn in de vijzel. Voeg de pijnboompitten (of walnoten/amandelen) toe en pureer eveneens. Voeg de raapstelen in twee delen toe. Dit werkt prettiger in een vijzel. Giet er tenslotte een goede olie bij en meng goed. Serveer de raapsteeltjes pesto op bruschetta’s.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.