Kaasragout met eieren – Er zijn heel veel soorten ragout en de meeste worden klaargemaakt met vlees. Voor de vegetariërs is er vaak de optie van een champignonragout of een kaasragout. Hier kun je dan de variant van kaasragout met eieren aan toevoegen. De ragout is heerlijk vol van smaak door de toevoeging van Zwitserse kaas, een scheutje room en lekkere grote stukken gekookt ei. Het recept is makkelijk te maken en je vindt het onderaan de pagina.
Een lekker recept voor een dag zonder vlees
De kaasragout met eieren is lekker vol, maar ook mild van smaak, waardoor hij heel toegankelijk is. Het recept valt bij vrijwel iedereen in de smaak en is dan ook een prima alternatief voor een dagje zonder vlees. De ragout zit door de eieren en de kaas boordevol eiwitten, waardoor het lekker vult en je ook lang een verzadigd gevoel blijft houden. Het is erg lekker in een pasteitje, maar ook bij rijst of pasta, samen met een frisse salade of gestoomde broccoli of andere groenten, is de ragout erg lekker. En een restje op een geroosterde boterham is natuurlijk een prima smoes om een beetje meer te maken dan eigenlijk nodig is.
Kaasragout met eieren maak je met een smaakvolle kaas
Voor de kaas in het recept voor de kaasragout met eieren is er gekozen voor Gruyère uit Zwitserland. Dit is een volrijpe en nootachtige kaas die licht pittig is. De ragout heeft dan verder ook niet heel veel nodig dan een beetje groentebouillon en een snufje peper. Door de toevoeging van slagroom aan het recept wordt het een heerlijke volle en romige ragout, waar die lekkere stukken gekookt ei zich prima bij laten smaken. Die eieren kook je natuurlijk voor je de ragout gaat maken, zodat je ze makkelijk kunt pellen en snijden om door de ragout te roeren.
Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas
Gruyère, die andere beroemde Zwitserse kaas! Het neefje van de Emmentaler, met een heerlijk complexe smaak, maar zonder de grote gaten!
Kaasragout met eieren
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 300 ml groentebouillon
- 50-100 ml room
- 150 gram Gruyère
- 6 hardgekookte eieren
- 2 takjes peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kaasragout met eieren:
Kook de eieren pel ze en snijd ze in grove stukken.
Rasp de kaas en verwarm de bouillon.
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laar dit even een minuutje doorgaren. Voeg er de bouillon in etappes aan toe en roer tussendoor steeds goed. Voeg er 50 ml room aan toe en laar dit even rustig onder voortdurend roeren doorkoken.
Voeg de geraspte kaas kaas toe en roer dit goed door.
Voeg er nu de eieren aan toe en warm alles goed door.
Voeg eventueel nog een beetje room of bouillon toe tot de gewenste dikte. Proef en breng als dat nodig is op smaak met zout en/of peper.
Hak de peterselie grof en roer hem door de ragout.
Serveer de kaasragout met eieren in een warm pasteitje, op een snee geroosterd brood of bij de warme maaltijd als vleesvervanger.
Tafel lekker !!