• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ragout

Kaasragout met eieren

Een recept voor een dagje zonder vlees

Connie Derks door Connie Derks
in Ragout
0
Kaasragout met eieren

Kaasragout met eieren – Er zijn heel veel soorten ragout en de meeste worden klaargemaakt met vlees. Voor de vegetariërs is er vaak de optie van een champignonragout of een kaasragout. Hier kun je dan de variant van kaasragout met eieren aan toevoegen. De ragout is heerlijk vol van smaak door de toevoeging van Zwitserse kaas, een scheutje room en lekkere grote stukken gekookt ei. Het recept is makkelijk te maken en je vindt het onderaan de pagina.

Een lekker recept voor een dag zonder vlees

De kaasragout met eieren is lekker vol, maar ook mild van smaak, waardoor hij heel toegankelijk is. Het recept valt bij vrijwel iedereen in de smaak en is dan ook een prima alternatief voor een dagje zonder vlees. De ragout zit door de eieren en de kaas boordevol eiwitten, waardoor het lekker vult en je ook lang een verzadigd gevoel blijft houden. Het is erg lekker in een pasteitje, maar ook bij rijst of pasta, samen met een frisse salade of gestoomde broccoli of andere groenten, is de ragout erg lekker. En een restje op een geroosterde boterham is natuurlijk een prima smoes om een beetje meer te maken dan eigenlijk nodig is.

Kaasragout met eieren maak je met een smaakvolle kaas

Voor de kaas in het recept voor de kaasragout met eieren is er gekozen voor Gruyère uit Zwitserland. Dit is een volrijpe en nootachtige kaas die licht pittig is. De ragout heeft dan verder ook niet heel veel nodig dan een beetje groentebouillon en een snufje peper. Door de toevoeging van slagroom aan het recept wordt het een heerlijke volle en romige ragout, waar die lekkere stukken gekookt ei zich prima bij laten smaken. Die eieren kook je natuurlijk voor je de ragout gaat maken, zodat je ze makkelijk kunt pellen en snijden om door de ragout te roeren.

Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Gruyère, die andere beroemde Zwitserse kaas! Het neefje van de Emmentaler, met een heerlijk complexe smaak, maar zonder de grote gaten!

Kaasragout met eieren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 50-100 ml room
  • 150 gram Gruyère
  • 6 hardgekookte eieren
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaasragout met eieren:

Kook de eieren pel ze en snijd ze in grove stukken.

Rasp de kaas en verwarm de bouillon.

Smelt de boter en roer er de bloem door. Laar dit even een minuutje doorgaren. Voeg er de bouillon in etappes aan toe en roer tussendoor steeds goed. Voeg er 50 ml room aan toe en laar dit even rustig onder voortdurend roeren doorkoken.

Voeg de geraspte kaas kaas toe en roer dit goed door.

Voeg er nu de eieren aan toe en warm alles goed door.

Voeg eventueel nog een beetje room of bouillon toe tot de gewenste dikte. Proef en breng als dat nodig is op smaak met zout en/of peper.

Hak de peterselie grof en roer hem door de ragout.

Serveer de kaasragout met eieren in een warm pasteitje, op een snee geroosterd brood of bij de warme maaltijd als vleesvervanger.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; voor in een pasteitje of voor bij de pasta

klassieke vol-au-vent; zelfgemaakt pasteitje
Ragout

Vol-au-vent; klassiek en met feestelijke variaties

Wildragout
Ragout

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Ragout

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

runderragout
Ragout

Runderragout; zelfgemaakt écht het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!