Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ragout

Kaasragout; voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Ook om restjes kaas mee op te maken!

Redactie door Redactie
in Ragout
0
Kaasragout

Kaasragout – De ragout met vlees, kip, paddenstoelen en dergelijke kent iedereen wel. Maar wist je dat je ook een heerlijke ragout kunt maken met kaas? Daarmee zet je eens een heel andere ragout op tafel. Het recept is vegetarisch, dus de kaasragout is een heel geschikt voorgerecht voor een feestelijk etentje waarbij je geen vlees wilt serveren. Maar ook in een menu met vlees is dit een prima starter van de maaltijd. Overigens kun je de ragout ook voor heel andere gerechten inzetten. Lees snel verder.

In een pasteitje of over de pasta?

Je kunt gewoon een basis kaasragout maken en die in een bladerdeegpasteitje serveren. Maar de ragout is ook erg lekker met pasta, of heel simpel, op een broodje of een boterham. Je kunt de basisragout uitbreiden met een toevoeging als uitgebakken salami, spekjes of blokjes ham. Wil je het vegetarisch houden, dan kun je wat gebakken paddenstoelen toevoegen. Kortom, dit is een recept om te bewaren, want je kunt er heel veel kanten mee uit.

Van welke kaas maak je kaasragout?

In onderstaand recept voor kaasragout is oude kaas gebruikt, gecombineerd met Grana Padano. Dit is een harde, Italiaanse kaas die wel wat lijkt op Parmezaanse kaas. Die twee kazen samen geven een stevige kaassmaak aan de ragout. Als je dat te heftig vindt, kun je natuurlijk ook belegen kaas, of jong belegen of iets dergelijks gebruiken. Of als het nog wel iets pittiger mag, een stukje blauwe kaas kan ook! Op die manier kun je het recept heel makkelijk aanpassen aan jouw smaak. Eigenlijk kun je elke goed smeltende kaas wel gebruiken. Kaasragout is dus ook heel geschikt om stukjes overgebleven kaas te verwerken. Dus dit gerecht is ook geschikt voor een gewone, doordeweekse maaltijd waarmee je de restjes van het weekend of de feestdagen op kunt maken.

Kaasragout met salami
Kaasragout met salami
kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Kaasragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngehakt
  • 100 gram oude (boeren)kaas, vers geraspt
  • 60 gram Grana Padano
  • peper
  • optioneel: extra vulling: blokjes ham, stukjes uitgebakken salami, paddenstoelen
  • optioneel: wat gehakte groene kruiden ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaasragout:

Smelt de boter op een laag vuur. Laat hem niet bruin worden. Als de boter gesmolten is voeg je in een keer de bloem toe. Roer de bloem en boter heel goed door elkaar, en voeg dan de gehakte knoflook toe. Je hebt nu een roux. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes bakken om de bloem te laten garen. Blijf roeren om te voorkomen dat het aanbrandt.

Voeg dan een scheut bouillon toe en roer die door de roux. Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een scheut toe. Zo ga je door tot alle bouillon op is.

Vervolgens roer je de kaas door de ragout. Als de kaas gesmolten is, breng je de kaasragout op smaak met wat peper. Voeg dan de eventuele extra vulling toe.

Serveer de kaasragout in een pasteitje of met wat pasta. Garneer met wat gehakte peterselie, bieslook, etc.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Kaasragout met eieren
Ragout

Kaasragout met eieren

klassieke vol-au-vent; zelfgemaakt pasteitje
Ragout

Vol-au-vent; klassiek en met feestelijke variaties

Reacties 2

  1. Elise de Haan says:
    5 maanden geleden

    De kaasragout is daar prima geschikt voor, Mies. Ook voor de niet-vegetariërs!

    Beantwoorden
  2. Mies Janssens says:
    5 maanden geleden

    De kaasragout lijkt me heerlijk voor onze kleindochter die vegetarisch is.Deze ga ik voor haar maken voor kerst.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!