• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ragout

Kipragout; de lekkerste maak je zelf!

Redactie door Redactie
in Ragout
0
Kipragout

Kipragout – Dit gerecht wordt ook wel vol-au-vent genoemd. Hoe je het noemt, dat maakt niet zoveel uit, het gaat er vooral om dat het erg lekker is. En lekker, dat is kipragout zeker. Vooral als je het zelf maakt. Zelf ragout maken van kippendijen is prima te doen en het is een heel lekkere manier om restjes te verwerken. Als je eenmaal zelf ragout hebt gemaakt, dan ga je dat zeker vaker doen, want echt, een zelfgemaakte ragout wint het altijd van dat blikje!

Waarom je altijd zelf ragout zou moeten maken

Ragout maken, dat klinkt heel moeilijk. En waarom zou je dat doen als je ook heel makkelijk een blik kipragout open kunt trekken? Welnu, er zijn heel veel voordelen aan het zelf maken van ragout. Om te beginnen, ragout maken is niet moeilijk. Ook niet een beetje, gewoon niet. Eigenlijk begint het maken van een ragout altijd met dezelfde basis. Als je er voor zorgt dat je die n de vingers hebt, kun je van heel veel verschillende producten een ragout maken. Vaak heb je de basisingrediënten voor een ragout, boter, bloem en bouillon, gewoon in huis en is het een kwestie van verse ingrediënten toevoegen om er een complete ragout van te maken. In het geval van de kipragout uit dit artikel zijn dat kipdijfilet, room en peterselie. Je weet graag wat je eet? Dat is dan ook een heel goede reden om zelf ragout te maken. Op de ingrediëntenlijst van dat blikje staan vaak dingen die je helemaal niet nodig hebt als je een verse ragout maakt. En het vlees, in dit geval dus de kip, wat is dat voor vlees, waar komt het vandaan en wat is ermee gebeurd? In dit recept zijn ook champignons verwerkt. Je kunt zelf mooie, verse champignons uitzoeken. Allemaal dingen die je kunt controleren als je zelf de ingrediënten voor je ragout kiest.

Kipragout serveren, dat kan ook anders

Je ziet vaak dat ragout als voorgerecht of als tussendoortje wordt geserveerd in een pasteitje van bladerdeeg. Dat is de klassieke manier van ragout serveren als een voorgerecht. Maar gebruik die ragout eens op een andere manier en zet hem op een andere manier in. Kipragout is bijvoorbeeld heerlijk als je hem eet met rijst, of met pasta. Wil je indruk maken? Maak dan eens een mooie rijstrand en serveer de ragout daar in. Succes gegarandeerd.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Kipragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipdijfilet
  • 1250 ml liter kippenbouillon
  • 1 stukje foelie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl kookroom
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 250 gram champignons
  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel citroensap
  • een paar takjes peterselie
  • zout en peper
  • olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipragout:

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de kipdijfilet, de laurier, de kruidnagel en de foelie toe. Laat op een heel laag vuurtje een uur trekken.

Snipper de ui heel fijn.

Snijd de champignons, afhankelijk van hun formaat, in plakjes of stukjes.

Hak de peterselie.

Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan. Fruit de ui zachtjes aan tot hij glazig ziet. Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze gaar zijn. Zet even opzij.

Haal de kip uit de bouillon en snijd of pluis het vlees in stukjes.

Zeef de bouillon.

Smelt de boter in een braadpan of een pan met een dikke bodem. De boter hoeft niet te kleuren. Voeg in een keer alle bloem toe, en bak die drie minuten om gaar te worden.

Voeg vervolgens, al roerend, in scheutjes de bouillon toe. Je zult zien dat er een gladde saus ontstaat. Voeg niet alle bouillon ineens toe, het kan zijn dat je iets minder nodig hebt om de ragout op de juiste dikte te krijgen.

Schep de kip en de champignons door de ragout. Voeg de kookroom en het citroensap toe. Breng de ragout op smaak met zout en peper. Wel eerst proeven, mogelijk is de bouillon al zout genoeg.

Serveer de kipragout in pasteitjes van bladerdeeg of met rijst of pasta. Bestrooi de ragout voor het opdienen met de peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin23VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Kaasragout met eieren
Ragout

Kaasragout met eieren

klassieke vol-au-vent; zelfgemaakt pasteitje
Ragout

Vol-au-vent; klassiek en met feestelijke variaties

Wildragout
Ragout

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Ragout

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Reacties 4

  1. Mieke, says:
    3 jaar geleden

    nog n tip v/d Ragout !
    vandaag weer de ragout gemaakt (was weer lekker )
    Maar wij denken dat beetje kerrie er ook lekker bij zou zijn ..

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dat kan heel goed inderdaad Mieke. Lekker!

      Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    3 jaar geleden

    Hoi Anna ,

    Ik had de KIp-Ragout gemaakt .
    Vond hem erg lekker .
    Maar kan ik er ook groente in verwerken ?
    Dat lijkt me ook lekker .
    Graag je reactie !!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker Mieke, gaar de groenten dan apart en schep ze achteraf door de ragout.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief