Pasteibakjes. Elke oma heeft ze staan als je op visite gaat. Die pasteibakjes vul je met ragout. Uit een blikje! Neeeeee. Wanneer je eenmaal verse ragout gemaakt hebt wil je nooit meer anders! Die pasteibakjes? Kan, maar met een geroosterd sneetje brood smaakt de ragout ook uitstekend!
Snipper 1 rode ui en 2 tenen knoflook. Fruit deze even aan in iets olie. Voeg 400 gram paddenstoelen toe (champignons of een mix naar keuze). Even lekker meebakken, maar niet te lang! Er mag iets een beet aan zitten. Je verwarmt ze straks ook nog in de saus.
Smelt 50 gram boter in een pan. Laat even uitbruisen en doe er vervolgens 40 gram bloem bij. Bak even aan en giet er dan in een dun straaltje voorzichtig en al roerend 250 ml. rundvleesbouillon bij. Roer goed tot een gladde ragout ontstaat. Niet te dun laten worden! Voeg er 2 eetlepels crème fraîche en 2 eetlepels madeira aan toe. Maak de ragout verder af met zout en peper en serveer met geroosterd brood.
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?