• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ragout

Visragout met appel en veel verse groenten

1
Visragout

Visragout – De klassieke Franse ragout of Vol-au-vent kennen we allemaal wel. Deze is gemaakt op basis van een roux die met rundvlees of kip gevuld en op smaak gemaakt wordt. Deze ragout van vis is een hele andere variant. Niet op basis van een roux maar op basis van een Japanse Miso bouillon. De vis wordt erin gepocheerd en dit pocheervocht wordt weer gebruikt in de saus.

Smaak: Umami

Miso bouillon wordt door Japanners omschreven als Umami. De vijfde smaak. Dit omdat Miso een heel andere smaak heeft dan de vijf basissmaken die er zijn: zoet, zuur, zout en bitter. Miso bestaat uit gefermenteerde sojabonen, zout en granen.

Wij doen het bijna nooit, maar in dit geval gebruiken we gewoon een miso pasta. Meng met water en je hebt een miso bouillon. Met alle mooie ingrediënten in deze visragout vinden we dat we ons dit kunnen veroorloven.

Genoeg gekletst, de keuken in en eventjes genieten van het werken met deze prachtige ingrediënten. Je hebt echt niet heel lang nodig, maar het is wel even intensief keukenwerk. Uiteindelijk zet je dan ook wel iets heel moois op tafel en belangrijker nog, een visragout met heel veel smaak.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Visragout

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ui
  • 1/4 rode peper
  • 50 gr broccoli
  • 75 gr wortel
  • 70 gr peultjes ( sluimererwten )
  • 40 gr venkel
  • 100 gr sojascheuten
  • 500 gr vis ( scampi, kabeljauw, lotte, hondshaai, zalm … in hapklare stukken )
  • 1 grote appel
  • 1 kleine sjalotje
  • 1/4 rode peper
  • 1 eetlepel curry madras
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml miso bouillon
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze van dit recept

De visragout maak je zo:

Kook de miso bouillon samen met de wijn en zet deze op heel laag vuur. Pocheer hierin alle vis. Hou deze warm in een oven op 50 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en stoof de stukjes sjalot glazig.
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze bij de sjalotjes samen met het stukje rode peper. Laat alles een paar minuten meestoven.

Voeg curry madras en kurkuma toe (Hou je van pittig eten? Voeg dan wat extra curry madras naar smaak toe)

Schenk er de miso bouillon met wijn bij (waar de vis in gepocheerd is) Voeg de kokosmelk toe en laat alles zo een 15 min rustig sudderen op een laag vuurtje, tot alles zacht is.

Ondertussen kun je de groente schoonmaken en in stukjes snijden. De wortel in halve maantjes, de peultjes in drieën, venkel in fijne reepjes, de ui in zes delen en de rokken losmaken, rode peper in fijne ringen, broccoli in kleine roosjes.

In een pan of wok een beetje arachideolie verwarmen. De groenten daarin kort aanbakken en dan een scheutje water toevoegen. Laat de groenten beetgaar worden. Voeg pas op het einde de sojascheuten en de broccoli toe.

Giet de currysaus door de zeef en druk deze goed uit. Laat nog even indikken op een zacht vuurtje. Kruid naar smaak met peper en zout

Als laatste voeg je de vis bij de groenten en meng je voorzichtig door elkaar.

Verdeeld het groente-vismengsel over een bladerdeeg gebakje (videe / pasteibakje) en schep hierover de heerlijke saus.

Serveer de visragout als voorgerecht. Ook mogelijk als hoofdgerecht. Serveer er dan ook rijst of pasta bij.

Tafel lekker !! Met een glaasje witte wijn erbij ?

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.