• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Ragout

Wildragout; van wild zwijn en hert

Zelf ragout maken is niet moeilijk

Redactie door Redactie
in Ragout
0
Wildragout

Wildragout van wild zwijn en hert – Kijk jij ook elk jaar uit naar het begin van het wildseizoen, maar hoeft het niet altijd een hoogdravend gerecht te zijn wat je op tafel zet? Kij dan eens naar het recept voor de heerlijke wildragout van wild zwijn en hert. Daar ga je ongetwijfeld van genieten.

Wild eten in het najaar

Traditioneel wordt er in het najaar en in de winter wild gegeten. Vaak geserveerd met de feestdagen of bij bijzondere etentjes. Meestal komen dan de hertenbiefstukken, de reeruggen en de wild zwijnenbouten op tafel. Wat er ook vaak bij dergelijke menu’s geserveerd wordt zijn pasteitjes. Bladerdeegbakjes met een vulling van ragout. Vaak wordt er dan naar een kant-en-klare wildragout gegrepen. En dat is best jammer, want zelf ragout maken is, met een goed recept, helemaal niet moeilijk en is ook geen klus die je veel tijd kost. Het is overigens ook een fijne manier om restjes gaar vlees op te maken, want vaak blijven er tijdens de feestdagen stukken vlees over. En dat zijn dan meestal wel dingen waar je een heerlijke ragout van kunt maken. Realiseer je overigens dat je wildragout niet specifiek in bladerdeeg hoeft te serveren. Het is ook heel geschikt, en erg lekker, als een wat meer dagelijkse hoofdmaaltijd met wat rijst of pasta. Je vindt hieronder een recept voor een basiswildragout met je dat je kunt gebruiken voor alle soorten wild. Schroom niet om je eigen draai aan het recept te geven door het toevoegen van kruiden of andere smaakmakers.

Welk wild is geschikt om wildragout van te maken?

Je kunt wildragout maken van alle soorten wild. Restjes gemengd wild kan prima, maar een of twee soorten samen gaat ook heel goed. Wij hebben voor het recept van de wildragout een mengsel van hert en wilde zwijnenpoulet gebruikt. Geen restjes dus, maar gewoon van tevoren gestoofd. Wildpoulet kun je kopen bij de poelier. De samenstelling zal per aanbieder wisselen, dus overleg gewoon met die poelier. Mogelijk kun je zelf aangeven wat je er graag in wilt hebben.

wildrecepten

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!

Wildragout van wild zwijn en hert

Porties: 4 of 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram gaar wild, hert en/of wild zwijn
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 800 ml paddenstoelenbouillon (koud)
  • 3 eetlepels Worcestershiresauce
  • 1 1/2 eetlepel crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wildragout van wild zwijn en hert:

Snijd het wild in stukjes en trek het met twee vorken een beetje uit elkaar.

Vervolgens maak je de roux. Dit is de basis van de ragout. Laat de boter smelten in een pan en laat die lichtbruin worden. Let er op dat het niet te hard gaat en de boter verbrandt.

Voeg in een keer alle bloem bij de boter. Zet het vuur iets lager en roer de bloem goed door de boter heen. Dit gaat het beste met een rubberen spatel. Blijf roeren en bak zo in een paar minuten de bloem gaar. Dit is heel belangrijk, want als je de bloem niet goed laat garen krijgt je ragout een meelsmaak en dat is niet lekker.

Als de bloem gaar is, schenk je een scheut koude bouillon bij de roux. Roer die er goed door heen zodat het vocht opgenomen wordt. Dit blijf je herhalen tot de bouillon op is. Zet het vuur dan heel laag en roer de crème fraîche erdoor.

Schep vervolgens het wild door de ragout. Breng de wildragout op smaak met de Worcestershiresauce, en zout en peper. Hoeveel zout je moet gebruiken is afhankelijk van hoe zout de bouillon is. Bouillonblokjes bevatten vaak veel zout, dus als je die hebt gebruikt oppassen met extra zout toevoegen. Controleer dit door te proeven.

Serveer de wildragout als voorgerecht in een pasteibakje van bladerdeeg, of als hoofdmaaltijd met rijst of pasta en een groene salade. Garneer eventueel met wat gebakken paddenstoelen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Kaasragout met eieren
Ragout

Kaasragout met eieren

klassieke vol-au-vent; zelfgemaakt pasteitje
Ragout

Vol-au-vent; klassiek en met feestelijke variaties

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Ragout

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

runderragout
Ragout

Runderragout; zelfgemaakt écht het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief