Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Redactie door Redactie
in Recepten
0
Ribeye met gorgonzola-tijmboter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijmboter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Ribeye is een van de populairste biefstuksoorten. De ribeye wordt gesneden uit het verlengde van de dunne lende, waar de entrecote uit wordt gesneden. Het vlees is zachter dan de entrecote doordat de voorkant van de rund minder gespierd is. Ribeye komt uit het deel van de rund wat richting de voorvoet gaat, dit deel heeft meer bewogen en is voller van smaak. Er loopt een vetrandje door het vlees, ribeye wordt ook gemarmerd vlees genoemd. Het vetrandje lijkt op een oog, hier komt de naam ribeye vandaan. Ribeye is door dat randje midden in het vlees vetter, maar ook super mals en sappig. Je kunt ribeye bakken en braden maar je kunt het vlees ook heerlijk op de barbecue grillen of roosteren. De ribeye is rosé het lekkerst.

Australische Black Angus

Voor dit recept koos ik voor de Australische Black Angus ribeye, volgens kenners de beste ribeye. Deze runderen grazen op de open vlaktes in Australië en groeien op in de meest natuurlijke omstandigheden. Hierdoor wordt een onovertroffen vleeskwaliteit bereikt.

Veelzijdig

Qua recepten kun je met ribeye alle kanten op. Een klassieke ribeye steak met bearnaise saus bijvoorbeeld of op z’n Argentijns met chimichurri. Chimichurri wordt zowel als een saus als een marinade gebruikt. De ingrediënten zoals tijm, oregano, rode peper, knoflook, peterselie en bieslook wordt in een vijzel gemalen. Vervolgens wordt er olie en azijn toegevoegd. Ook in de Oosterse keuken kom je de ribeye tegen, heerlijk met noodles en verse groenten. Ribeye wordt ook gebruikt voor de Philly cheese steak sandwich. In dit fastfood broodje uit Philadelphia worden dun gesneden stukjes ribeye gecombineerd met ui en gesmolten kaas.

Ik koos voor een klassieke ribeye steak, deze bracht ik extra lekker op smaak met een gorgonzola-tijm boter, heerlijk met truffelaardappeltjes en een simpele groene salade.

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 2 ribeye’s van ongeveer 200 gr
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 80 gr gorgonzola
  • 300 gr truffelaardappeltjes
  • 1 eetlepel tijm
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Het is belangrijk dat het vlees goed op kamertemperatuur komt voordat je ermee aan de slag gaat. Haal de ribeye een uur voor het bereiden uit de koelkast. Zo zorg je ervoor dat het vlees niet taai maar lekker mals wordt.

Meng de boter met de gorgonzola en de tijm. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Schep de boter op een vel bakpapier en vorm dit tot een rol. Verpak de rol boter in aluminiumfolie en draai de uiteinden goed dicht. Leg de boter voor een half uur in de koelkast, zodat hij op kan stijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de truffelaardappels schoon en snijd ze in partjes. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er peper en zout over en hussel goed door elkaar. Bak de aardappeltjes voor z’n 30-40 minuten in de oven.

Smeer de ribeye aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ribeye 3 minuten aan elke kant. Leg de ribeye in een ovenschaal en zet de schaal 15 minuten in de oven. Keer het vlees halverwege.

Haal het vlees uit de oven, dek het vlees af met aluminimumfolie en laat het z’n 5 minuten rusten. Door het vlees te laten rusten kan het vlees zich ontspannen en verdelen de vleessappen zich weer. Het vlees wordt sappiger en is makkelijker aan te snijden.

Snijd de boter in plakken en dien op met de ribeye en truffelaardappeltjes.

Tafel lekker!

Gorgonzola

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!

Tags: KaasKaas - Blauwe kaasVlees
Deel2PinTweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Lunch salade met gemarineerde asperge en gepocheerd ei.
Salade

Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!