- 400 gram penne (of pasta naar keuze)
- 200 gram verse broccoli roosjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 knoflookteentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zure room
- 800 ml tomatenblokjes, blik
- 200 gram geitenkaas/schapenkaas/oude kaas/Feta
- 200 gram verse tomaten (Roma, vlees, honing of tros)
- 3 twijgjes verse tijm (of gedroogd)
- 1 theelepel provencaalse kruiden
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- ½ theelepel chilipoeder
- Zeezout, Zwarte peper
Kook de penne (of andere pasta naar keuze) al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de groente, courgette in stukken snijden, aubergine de kern verwijderen en in stukjes snijden, tomaten in stukken snijden en rozemarijn snipperen (blaadjes). Knoflookteentjes fijn hakken (die mogen niet ontbreken) en olie in een pan doen (wok mag ook). Op flinke hitte knoflook glazig bakken. Broccoli, aubergine, courgette toevoegen en glazig bakken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Rozemarijn, tijm, provencaalse kruiden toevoegen, zout, peper en chilipoeder en zo hoog op smaak brengen. Als de groente gaar zijn, de tomatenblokjes toevoegen. Laat even inkoken. Dan de verse tomatenblokjes en zure room toevoegen, 1/3 deel van de kaas, die smelt, en goed doorroeren. Pasta op borden verdelen, dit heerlijke mengsel erdoorheen roeren. Doe er nu 2/3 deel van de overige geitenkaas, schapenkaas of oude kaas op en warm serveren, vreselijk lekker. Wij hebben dit gegeten met verse Texelse kaas van Wezenspyk Den Burg, een ware delicatesse. Deze komt beslist vaker te staan.