• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Roomboter met radijsjes; hoe de Fransen radijs eten

Een verrassend nieuwe manier om radijsjes te serveren

0
roomboter met radijsjes

Roomboter met radijsjes – Wist je dat je met slechts wat kraakverse, blozende radijsjes en verse boeren roomboter een heerlijk smeerseltje kunt maken voor op brood, of zo je wil op een toastje of een cracker? Nee? Wel, dan weet je het nu! Het is erg simpel om roomboter met radijsjes te maken. Er komt wat snijwerk en mengwerk aan te pas, maar meer heeft het echt niet om handen. En je krijgt er een verrassende nieuwe manier om radijsjes te serveren voor in de plaats. Verslavend lekker!

De Fransen eten roomboter met radijsjes

Roomboter met radijsjes combineren doen de Fransen als de beste. Gelijk hebben ze! Radijs is best wel een pittig knolletje. Radijs combineren met roomboter is een van de manieren om de pit wat uit de radijs te halen en de smaak van verse boeren roomboter wat op te vrolijken. Je kunt radijsboter een beetje vergelijken met kwark met radijsjes, ook zo verzacht je de soms overheersende smaak van de radijs een beetje. Lust je graag kwark met radijs? Dan ga je het met boeren roomboter zeker ook lekker vinden.

Serveer smaak en creëer gezelligheid

Je kunt natuurlijk een kant-en-klare kruidenboter kopen. Maar welke boter is er dan gebruikt? En hoe is dat verder op smaak gebracht? Je hebt waarschijnlijk geen idee. En waarom zou je ook? Want in een mum van tijd maak je een geweldige eigen variant van zo’n kruidenboter. Natuurlijk begin je dan al met een goede boeren roomboter. Je hebt voor dit gerechtje slechts vier ingrediënten nodig. Als je ervoor zorgt dat dat ook goede en lekkere ingrediënten zijn ben je al op de helft. Een verse bos radijs erbij en wat zout en peper. Meer is het niet. En daar gaan we niet nonchalant over doen, want met die supersimpele roomboter met radijsjes zet je wel iets origineels op tafel. Iedereen zal verrast zijn. Met dit eenvoudige recept troef je al je vrienden af die wel voor die kant-en-klare kruidenboter gekozen hebben. Dit supersimpele smeerseltje past goed bij een kaasschotel, op een cracker op de borrelplank, op brood voor bij een hartig ontbijt, de brunch of de lunch. Radijsboter kan op elk moment van de dag! Je zult vast geen spijt hebben als je dit recept voor boeren roomboter met radijsjes eens uitprobeert!

Roomboter

Roomboter; puur voor het beste resultaat

Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.

Roomboter met radijsjes

Porties: 1 schaaltje
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bos radijs
  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • fleur de sel
  • peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je frisse roomboter met radijsjes:

Was de radijsjes, ontdoe ze van het radijsblad.

Snijd de radijsjes in zo klein mogelijke blokjes. Dep de gesneden radijsjes goed droog met keukenpapier, zodat het meeste van hun vocht geabsorbeerd is.

Roer de gesneden radijs door de roomboter.

Schep de roomboter met radijs in een leuk schaaltje en serveer met toast, crackers of brood. Strooi naar smaak een snufje fleur de sel en wat peper uit de molen over je hapjes met roomboter met radijsjes.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.