Aardappelsalade met avocado – Deze aardappelsalade is niet alleen een feestje om te eten maar het feest begint al bij het maken van deze salade. Want werken met heerlijke verse ingrediënten, die dan ook nog eens zulke prachtige frisse kleuren hebben, dat brengt toch direct het zonnetje in je keuken.
Mexicaans tintje
Simpel en smaakvol dat zijn woorden die deze salade perfect omschrijven. Het is een vullende, frisse salade die heerlijk smaakt op een zomerse dag. Veel extra’s heb je er niet bij nodig om er een lichte, maar heerlijke lunch van te maken. Wij aten deze salade bij onze avondmaaltijd, enchilada’s volgens het recept van Connie. Omdat deze salade ook wel een Mexicaans karakter heeft, passen deze twee gerechten perfect samen op tafel. Ons Mexicaanse feestje was compleet.
Met de genoemde hoeveelheden heb je voldoende om voor 4 personen een lunch mee te breiden. Maak je de salade als bijgerecht bij de maaltijd, halveer dan de hoeveelheden.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Aardappelsalade met avocado
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kilo geschilde vastkokende aardappels
- 2 avocado’s
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 vleestomaten
- 1 gele of rode paprika
- 1/2 theelepel chilipoeder
- peper en zout
- 150 gram veldsla
- 2 eetlepels vers (gehakte) koriander
Bereidingswijze van dit recept
Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm. Kook ze in 10 à 15 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, doe in een kom en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Meng het citroensap, de olijfolie door de avocadopuree, pers de knoflook boven de puree uit. Pel de ui, snipper deze heel fijn en schep ook deze door het avocadomengsel. Snijd de tomaten in partjes of plakken en de paprika zonder zaadjes in repen.
Bestrooi de aardappelschijfjes met chilipoeder, peper en zout. Was de veldsla en leg deze in een kom of op een schaal. Schep de aardappels, tomaten en paprika erop. Verdeel de avocadopuree erover en bestrooi deze met koriander.
Tafel lekker!